10 db tojás (9+1 nyersen a végén)
4 db zsemle
1 kis db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (minél több, annál jobb)
3 gerezd fokhagyma
1 bögre zsemlemorzsa (hempergetéshez és esetlg a masszába)
só ízlés szerint
A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam).
A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink vannak elegendő 8 is) öntsük rá, és kemény rántottát süssünk belőle. Már a rántottát is sózzuk meg kicsit.
Amikor elkészül a hagymás rántotta, krumplinyomóval törjük össze.
Alaposan csavarjuk kis a zsemléket, és keverjük a tojáshoz a többi hozzávalóval együtt: egy nyers tojás, fokhagyma, aprított petrezselyem, só, bors. Alaposan dolgozzuk össze, formázunk belőle gombócokat, amiket lapítsunk el kicsit és forgassuk zsemlemorzsába. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
Párom nagy fasírt és húsgolyó rajongó. Mesélte, hogy anyukája gyerekkorában gyakran készített tojásfasírtot, és az is mennyire finom volt, csinálhatnék én is olyant. Megkérdeztem végül anyukáját, hogyan készítette, és az alapján elkészítettem az én verziómat
A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefelé egy tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. A sütőből k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépés: Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra, és egy hőálló tepsit vajazzunk ki. A fokhagymát szeleteljük fel, és dörzsöljük be vele a vajas tepsi alját. Második lépés: Te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőmelegítjük a sütőt 190 fokra (5-ös fokozat gázsütőn), egy kb. 20x25 cm-es tepsit vékonyan kiolajozunk, rásimítjuk a sütőpapírt, és a tetejét is megkenjük kicsit. A tojásfehérjé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCuptorul se incinge la 200°C. Conopida se fierbe ca 10-15 min in apa cu sare sau supa. Se scoate si se lasa la scurs. Pesmetul se prajeste putin in untul/marg incinse bine. Se...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű