20 dkg brokkoli
1 zsemle
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
zsemlemorzsa a forgatáshoz
Főzd/ párold sós vízben. Szűrd le és törd össze vagy botmixerrel pépesítsd
A zsemlét áztasd be egy kis langyos vízbe, ha megszívta magát, jól nyomkod ki.
Keverd össze a brokkolit, zsemlét, tojást, fokhagymát, sót, borsot. Az állaga jól formázható legyen. Ha lágy, tegyél hozzá még zsemlemorzsát.
Formázz golyókat a masszából, forgasd meg a zsemlemorzsában és süsd ki forró olajban.
Legyél kreatív! Pirított magvakkal, vagy sajttal még különlegesebbé teheted!
A gombát megtisztítjuk, a szép, nagyobb fejeket egészben hagyjuk, a többit apróra megvágjuk. Evőkanálnyi zsiradékon megpirítunk kevés reszelt hagymát, megpároljuk rajta az apróra v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. 2. Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a karfiol- és brokkol...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat kettévágom, kiszedem a magházát, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, kevés olajat öntök rá és a sütő legmagasabb fokozatán a tűzhely aljában megsütöm, nekem sima gáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),, vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha gur...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes