20 dkg brokkoli
1 zsemle
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
zsemlemorzsa a forgatáshoz
Főzd/ párold sós vízben. Szűrd le és törd össze vagy botmixerrel pépesítsd
A zsemlét áztasd be egy kis langyos vízbe, ha megszívta magát, jól nyomkod ki.
Keverd össze a brokkolit, zsemlét, tojást, fokhagymát, sót, borsot. Az állaga jól formázható legyen. Ha lágy, tegyél hozzá még zsemlemorzsát.
Formázz golyókat a masszából, forgasd meg a zsemlemorzsában és süsd ki forró olajban.
Legyél kreatív! Pirított magvakkal, vagy sajttal még különlegesebbé teheted!
Egy magas falú serpenyőben készítsünk besamel mártást: a megolvasztott vajon futtassuk meg a lisztet, ne pirítsuk meg, hagyjuk világosan. Majd egy habverővel kevergessük és folyama...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát, az összemorzsolt fetasajtot, és annyi lisz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánt hosszanti irányba, fél centi vastag szeletekre vágom, megsózom és egy szűrőtálba téve, fél órára félreteszem. Ha nincs kész paradicsomszószunk, készítsük el az itt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répákat meghámoztam, felvágtam és megfőztem. A hagymát apróra vágtam, és vízen megpároltam. A kenyérszeleteket beáztattam, kinyomkodtam és tálba tettem. Ehhez kevertem hozzá a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű