20 dkg brokkoli
1 zsemle
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
zsemlemorzsa a forgatáshoz
Főzd/ párold sós vízben. Szűrd le és törd össze vagy botmixerrel pépesítsd
A zsemlét áztasd be egy kis langyos vízbe, ha megszívta magát, jól nyomkod ki.
Keverd össze a brokkolit, zsemlét, tojást, fokhagymát, sót, borsot. Az állaga jól formázható legyen. Ha lágy, tegyél hozzá még zsemlemorzsát.
Formázz golyókat a masszából, forgasd meg a zsemlemorzsában és süsd ki forró olajban.
Legyél kreatív! Pirított magvakkal, vagy sajttal még különlegesebbé teheted!
Az apróra vágott hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, beletesszük az őrölt paprikát, belevágjuk a paprikát, paradicsomot, cukkinit, erős paprikát, fűszereket, 1-2 percig pirítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a megtisztított fokhagymagerezdeket és kevés sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, majd forrástól számított 7...
Elkészítési idő: 13 perc Nehézség: KönnyűMegmossuk a répákat, majd meghámozzuk. A fokhagymákat is megpucoljuk. Ezután a répákat feldaraboljuk. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés), majd a tepsiben el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezt követően öntsük le róla a vizet, várjuk meg, míg kihűl, egy éles késsel aprítsuk fel és keverjük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű