20 dkg brokkoli
1 zsemle
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
zsemlemorzsa a forgatáshoz
Főzd/ párold sós vízben. Szűrd le és törd össze vagy botmixerrel pépesítsd
A zsemlét áztasd be egy kis langyos vízbe, ha megszívta magát, jól nyomkod ki.
Keverd össze a brokkolit, zsemlét, tojást, fokhagymát, sót, borsot. Az állaga jól formázható legyen. Ha lágy, tegyél hozzá még zsemlemorzsát.
Formázz golyókat a masszából, forgasd meg a zsemlemorzsában és süsd ki forró olajban.
Legyél kreatív! Pirított magvakkal, vagy sajttal még különlegesebbé teheted!
A lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kenyereket pirítsd meg, s az egyik oldalukat kend meg vajjal. Egy serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, reszeld bele a sajtot, add hozzá a sört, a mustárt, sózd, borsozd és hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók 2-3 adag 40 dkg basmati rizs 1 ek olívaolaj 10 dkg szeletelt mandula 10 dkg kesudió pisztácia 10 dkg vaj kardamom kurkuma római kömény 1 liter alap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyenge patisszont meghámoztam, magját eltávolítottam. Ujjnyi vastag szeletekre vágtam és alaposan besóztam mind a két oldaláról. Hagytam állni fél órát. Utána kinyomtam belőle a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű