Családireceptkönyv.hu

Rozmaringos burgonya a sütőből


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



1 kg burgonya
2 hagyma
1 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
15 dkg parmezán
2 teáskanálnyi rozmaring
olaj
só, bors

Elkészítés:


A burgonyát és a hagymát meghámozzuk és felszeleteljük, ezt követően kiolajozott hőálló edénybe tesszük, sózzuk és borsozzuk és egy kevés olajat is öntünk rá. 10-12 percen át sütjük 180 fokon. Közben a tejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, majd kivesszük a sütőből és leöntjük vele, a rozmaringot is hozzáadjuk és jól összekeverjük, majd 20 percen át sütjük 180 fokon. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, így az ízek összeérnek.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Zöldfűszeres rántott karfiol
Zöldfűszeres rántott karfiol

A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. Három tálkát készítünk. Az elsőbe szórjuk a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vörö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Napi áldás
Napi áldás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ANGOL SÖRÖS MELEGSZENDVICS
ANGOL SÖRÖS MELEGSZENDVICS

A kenyereket pirítsd meg, s az egyik oldalukat kend meg vajjal. Egy serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, reszeld bele a sajtot, add hozzá a sört, a mustárt, sózd, borsozd és hi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk