1 kg burgonya
2 hagyma
1 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
15 dkg parmezán
2 teáskanálnyi rozmaring
olaj
só, bors
A burgonyát és a hagymát meghámozzuk és felszeleteljük, ezt követően kiolajozott hőálló edénybe tesszük, sózzuk és borsozzuk és egy kevés olajat is öntünk rá. 10-12 percen át sütjük 180 fokon. Közben a tejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, majd kivesszük a sütőből és leöntjük vele, a rozmaringot is hozzáadjuk és jól összekeverjük, majd 20 percen át sütjük 180 fokon. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, így az ízek összeérnek.
A paradicsomokat egy tálba tettem, öntöttem rájuk forrásban lévő vizet, pár másodperc után áttettem őket egy hideg vízzel teli tálba. Ezután a héjukat könnyedén lehúztam. A húsuka...
Elkészítési idő:A torzsájától megtisztított vörös káposztát vékony csíkokra vágjuk, az elnegyedelt almát vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig felkockázzuk. Mély teflonserpenyőben az olajat fe...
Elkészítési idő: 1A konzervet lecsöpögtetjük, de megtartjuk a levét. Az összes hozzávalót robotgépbe tesszük vagy rúdmixerrel krémesen simára pürésítjük. Ha túl sűrű, hozzáöntünk a csicseriborsó...
Elkészítési idő:Ma mi is főztünk, azaz sütöttünk, de képem nincs, mert mire eszembe jutott, felfaltuk: cukkini- és újkrumplikarikák a tepsiben egymásra rakva, vöröshagyma és fokhagyma szeletkékkel...
Elkészítési idő: