1 kg burgonya
2 hagyma
1 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
15 dkg parmezán
2 teáskanálnyi rozmaring
olaj
só, bors
A burgonyát és a hagymát meghámozzuk és felszeleteljük, ezt követően kiolajozott hőálló edénybe tesszük, sózzuk és borsozzuk és egy kevés olajat is öntünk rá. 10-12 percen át sütjük 180 fokon. Közben a tejszínt, a tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük, majd kivesszük a sütőből és leöntjük vele, a rozmaringot is hozzáadjuk és jól összekeverjük, majd 20 percen át sütjük 180 fokon. Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, így az ízek összeérnek.
1. A majonézt kikeverem a sóval, borssal, pirospaprikával, tényleg mindből csak az „íze kedvéért” kell egy kevés, ne legyen se csípős, se túl paprikás. Hozzáadom a finomra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paradicsom tepsiben szikkad 50ºC fok körüli hőfokon (ilyenkor koncentrálódik, ugyanakkor megőrzi friss gyümölcsösségét, nem lesz savas, nem lesz főtt íze). Külön készül másik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHázi mértékegységek súlya.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGolyók: 1. A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. 2. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekever...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű