Családireceptkönyv.hu

Gombafasírt


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg gomba
1 db zsemle (áztatott)
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
1 ek sertészsír (vagy napraforgó olaj)
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
só ízlés szerint
10 dkg zsemlemorzsa
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés:




A megfelelően előkészített gombát (akár több fajtából is) felaprítjuk és zsíron, vagy olajon petrezselyemmel addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
A gombát összedolgozzuk a zsemlével és 1 egész tojással, majd sóval, borssal, majorannával ízesítjük.
Zsemlemorzsában megforgatva kézzel pogácsákat formálunk belőle.
Olajban kisütjük, akár a sima fasírtot.
Rizzsel tálaljuk.

Gombafasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtpuffancs
Sajtpuffancs

A hozzávalókat kézzel összegyúrjuk. Vizes kézzel golyókká formáljuk és forró,bő olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Olaszos tészta recept: Rigatoni olívabogyóval, mandu
Olaszos tészta recept: Rigatoni olívabogyóval, mandu

A tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig és módon megfőzzük. (Sót és olajat ne tegyünk a vízbe!) Leszűrjük a tésztát, és kb. 6 evőkanálnyit meghagyunk a főzővízből. Turmixgép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Petrezselymes mandulás kuszkusz
Petrezselymes mandulás kuszkusz

Elkészítés Másfélszeres mennyiségű forró alaplevet öntünk a kusz-kuszra, tíz percre lefedjük, közben villával néha "átfésüljük", hogy levegő jusson a szemek közé. Amikor puha, hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk