Hozzávalók
4 adag
4 db közepes nagyságú cékla (kb 1 kg)
kb. 400 g főtt csicseri borsó
100 g nyers szezámmag
2 evőkanál (30 ml) citromlé
2 evőkanál őrölt római kömény
1 csipet bors
1-2 cikk fokhagyma
A céklát megszurkáljuk és megsütjük kb. 45-55 perc alatt. Lehúzzuk a héját, nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük egy erős turmixgépbe.
Rászórjuk a szezámmagot, fokhagymát
Majd a csicseriborsót, köménymagot, csipet borsot, beleöntjük a citromlevet és krémesre mixeljük. Néhány órára behütjük és friss nyers vagy sült zöldségekkel tálaljuk.
A paprikaféléket megmossuk, kicsumázzuk, a hagymát megpucoljuk, és mindkettőt ledaráljuk. A gombát megpucoljuk, megmossuk, enyhe sós vízben előfőzzük, majd kétharmadát ledaráljuk....
Elkészítési idő:A cukkinit és répát vékony,hosszúkás szeletekre vágni. Egy 15cm.átmérőjű kapcsos tortaformát a kókuszolajjal kikenni, majd a szeletelt zöldségeket,állítva,körben,váltogatva belera...
Elkészítési idő: