Hozzávalók
4 adag
4 db közepes nagyságú cékla (kb 1 kg)
kb. 400 g főtt csicseri borsó
100 g nyers szezámmag
2 evőkanál (30 ml) citromlé
2 evőkanál őrölt római kömény
1 csipet bors
1-2 cikk fokhagyma
A céklát megszurkáljuk és megsütjük kb. 45-55 perc alatt. Lehúzzuk a héját, nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük egy erős turmixgépbe.
Rászórjuk a szezámmagot, fokhagymát
Majd a csicseriborsót, köménymagot, csipet borsot, beleöntjük a citromlevet és krémesre mixeljük. Néhány órára behütjük és friss nyers vagy sült zöldségekkel tálaljuk.
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk,répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós rizst...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA zöldségeket lereszeljük, kinyomkodjuk őket, hogy kiengedjék a levüket és egy tálba tesszük. A húst is hozzáadjuk, majd a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Egy konyhai aprítógépbe tegyük bele a mozzarellát lé nélkül - a súly is így értendő. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt is. 2. Mehet bele a tojás, liszt, apró csipet só, bors, fri...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A kölest kétszeres mennyiségű tisztított vízben fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, félrehúzzuk és megvárjuk míg kihül. 2. Közben a vajat a mustárral, a köménnyel, a tejföllel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű