Hozzávalók
4 adag
4 db közepes nagyságú cékla (kb 1 kg)
kb. 400 g főtt csicseri borsó
100 g nyers szezámmag
2 evőkanál (30 ml) citromlé
2 evőkanál őrölt római kömény
1 csipet bors
1-2 cikk fokhagyma
A céklát megszurkáljuk és megsütjük kb. 45-55 perc alatt. Lehúzzuk a héját, nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük egy erős turmixgépbe.
Rászórjuk a szezámmagot, fokhagymát
Majd a csicseriborsót, köménymagot, csipet borsot, beleöntjük a citromlevet és krémesre mixeljük. Néhány órára behütjük és friss nyers vagy sült zöldségekkel tálaljuk.
Elkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, főzés: 25 perc, sütés: 25 perc Elkészítés: A krumplikat alaposan mosd meg, majd tedd enyhén sós, bő vízbe, és főzd meg 20-25 perc alat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA RECEPT ELKÉSZÍTÉSE A céklát nyersen nagyon finom csíkokra reszelni. Levét kinyomni. (Máshol felhasználni.) Fokhagymát belenyomni. Görög joghurttal elkeverni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsaira szedjük és egy fazékban kissé megabároljuk. Amikor már jó, kiszedjük és lecsepegtetjük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban szép ar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű