1 fej karfiol
1-2 db tojás
2 szelet kenyér
só, bors, majoránna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
2-3 ek. finomliszt
zsemlemorzsa
Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt.
A hagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk.
A kenyeret vízbe áztatjuk.
Amikor a karfiol kihűlt, összekeverjük a fűszerekkel, tojással, liszttel, olajos vöröshagymával és a beáztatott kenyérrel.
Gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Reszeljük le a burgonyákat, majd tegyük bele egy kivajazott tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg és a fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe tegyünk bele némi olvasztott vajat, majd kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát felszeleteljük és kevés olajon, fedő alatt pároljuk. Ha szükséges adunk hozzá pici vizet is. A tűzről levéve fűszerezzük és felöntjük 2 dl vízzel. Ha teljesen megpuhult, a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA krumplit és a fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a krumplihoz és a fokhagymához, majd belekeverjük a sót, a borsot, a lis...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűEgy fej karfiolt rózsáira szedve puhára főzünk, leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, fehérborsot szórunk rá és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót is. Mikö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű