1 fej karfiol
1-2 db tojás
2 szelet kenyér
só, bors, majoránna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
őrölt pirospaprika
2-3 ek. finomliszt
zsemlemorzsa
Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt.
A hagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk.
A kenyeret vízbe áztatjuk.
Amikor a karfiol kihűlt, összekeverjük a fűszerekkel, tojással, liszttel, olajos vöröshagymával és a beáztatott kenyérrel.
Gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Először készítsd elő a zöldségeket: a padlizsánokat mosd és hámozd meg, vágd kb. 1 cm vastag szeletekre és besózva tedd félre. A vöröshagymákat vágd ketté majd szeletelt vékonyra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt vágjuk hasáb alakúra és sózzuk le, majd hagyjuk állni 30 percig. A paradicsomokat vágjuk négybe és tegyük egy nagyobb lábasba. Lassú tűzön hagyjuk, hogy elkezdjen lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsd meg a karfiolt, és szedd szét rózsákra. Sós vízben főzd 15 percig, majd csöpögtesd le alaposan. Keverd össze a lisztet, a reszelt sajtot és a curryt egy csipet sóval....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét és a rizst főzzük meg az alaplében, néha keverjünk rajta egyet. Amikor megfőtt, nem kell leönteni róla az esetleg rajta maradt levet, csak le kell fedni és levenni a tűzh...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű