6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez
– 2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek
– 1 nagy csokor apróra vágott petrezselymet-langyosra hűtöm az egészet;
– 6 egész tojást
– sót, borsot, ételízesítőt keverek a zsemléhez;
Összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,
vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha guriga lenne -így sem megy szét),
és a levesbe teszem a főzési idő felénél.
Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Ezek a csomagok kb.egy-másfél órát is el szoktak tölteni
a levesben, attól függően, hogy mekkora a mennyiség.
Amihez/amivel pedig együtt esszük, a leves utáni hús,
krumpli, zöldségek + savanyúság.
A cukkinit megtisztítjuk, ha van benne keményebb magot tartalmazó rész, azt kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval, és jól összeforgatjuk. Kb. 25 percre fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombák szárait kivesszük. A gombaszárakat, szalonnát, sonkát kis kockákra a hagymát apróra vágjuk. A sajtokat lereszeljük. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig és módon megfőzzük. (Sót és olajat ne tegyünk a vízbe!) Leszűrjük a tésztát, és kb. 6 evőkanálnyit meghagyunk a főzővízből. Turmixgép...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összekeverjük és 8 pogácsát formázunk belőle . 5-10 percre hűtőbe tesszük majd zsemlemorzsába forgatjuk és kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű