Családireceptkönyv.hu

Vega töltöttkáposzta


Írta:

Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej kisebb kelkáposzta vagy fejes káposzta
4 db közepes fej fehér csiperke gomba
3 szál friss közepes méretű sárgarépa
8 dkg ^A^ rizs
1 fej kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olivaolaj
2 evőkanál étolaj vagy zsiradék
1 csapott kiskanál só
1 csapott kiskanál őrőlt színes bors
1 kávéskanál ételízesítő (bió)
A paradicsomléhez:
6 db érett paradicsom
2 dl víz
1 kávéskanál só
1 csipet fehér bors
1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:


A káposztatorzsát késsel körkörösen, óvatosan kikanyarítjuk. A káposztafejet forró vízbe állítva abároljuk. Leveleire szedjük, a megvastagodott kocsányát levágjuk, a nagyobb leveleket ketté tépjük. (Kelkáposztával rendkívül ízletes!!)

A paradicsomot meghámozzuk és egy kisebb fazékba daraboljuk. FélretesszükA sárgarépát hámozást követően sajtreszelőn legyaluljuk, a gombát tisztítás után apróra vágjuk és egy keverőtálba tesszük.
A hagymát és a fokhagymát hozzáreszeljük.
A rizst leöblítjük, szűrőn felfogjuk és lecsepegtetjük, majd a tálba öntjük.
Az olívaolajat és a többi zsiradékot hozzákeverjünk, fűszerezzük.

A zöldséges masszát a káposztalevelekbe töltjük és a darabolt paradicsom tetejére halmozzuk.

Egy paradicsomot a tetejére karikázunk. Sóval és kevés fehér borssal meghintjük. Olívaolajjal meglocsoljuk.

Jó szabolcsi szokás szerint egy kisebb tányérral beborítjuk, és 2 dl vízzel felöntjjük. Olívaolajjal meglocsoljuk.

Jó szabolcsi szokás szerint egy kisebb tányérral beborítjuk, és 2 dl vízzel felöntjük.Forrást követően közepesen alacsony hőmérsékleten 15 perc alatt készre főzzük. Lefedve még 3-4 percet hagyjuk állni. Fontos, hogy ne főzzük túl! ?

A paradicsomot is mellé rakva tálaljuk. ?

Trükkök, tippek, praktikák:


.

Vega töltöttkáposzta

Kinek a kedvence ez a recept?


Sinka Ferencné
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos cukkinifasírt
Sajtos cukkinifasírt

A cukkiniket nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ha fiatal cukkinik, nem fontos meghámozni, amúgy meg lehet. A lereszelt cukkinit jól besózzuk, átkeverjük a sóval és félretesszük 15 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres Feta sajt Olíva olajban
Fűszeres Feta sajt Olíva olajban

A sajt kockákat bele forgattam a fűszer keverékbe. (Bazsalikom, Kakukkfű, Rozmaring és Oregánó) és ami pirosas az csípős paprikás (ugyan ez a fűszer keverék + erős Pista) Amikor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karfiol fasírozott
Karfiol fasírozott

Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. A hagymát felkockázzuk és olajon megfonnyasztjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk. Amikor a karfiol kihűlt, összekeverjük a fűszerekk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk