10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
200 ml habtejszín (20%-os)
1 dl tej
500 g cukkini
3 gerezd fokhagyma
majoránna
só
bors
olaj
A cukkinit alaposan megmossuk, az elejét és a végét levágjuk. Hosszában először ketté- majd a feleket még háromfelé vágjuk, majd keresztben közepesen apró kockákra vágjuk.
A felvágott cukkinit az apróra vágott fokhagymával és 1 dl vízzel feltesszük főni egy lefedett lábasban.
A tejes felforraljuk egy fazékban, hozzáadjuk a tejszínt és a felkockázott sajtokat. Addig főzzük, míg a sajtok megolvadnak és a szósz sűrűsödni kezd. Kevés sót, majoránnát és borsot szórunk rá.
A megfőtt és leszűrt cukkinit összeforgatjuk a sajtszósszal és fűszerezzük, ha szükséges.
Rizzsel tálaljuk.
A hozzávalókat a szezámmag kivételével összekevertem, és hagytam állni kb. 30 percig. Ekkor púpos evőkanálnyi adagokból vizes kézzel golyókat formáztam, szezámmagba forgattam, és k...
Elkészítési idő: 60 percA hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az összevágott paprikát,paradicsomot (hámozva), majd a kockára vágott cukkinit. Puhára pároljuk, sózzuk,vegetázzuk. A rizst olajon megpirít...
Elkészítési idő: 40 percA fetasajtot összekeverjük a krémsajttal és a fűszerekkel. A sajtot a gombafejekbe töltjük. A reszelt füstölt sajtot rápúpozzuk a gombára, majd tepsiben készre sütjük. Amíg sül,...
Elkészítési idő: