25 dkg szarvacska tészta - gm diétában bármilyen gm tészta
10 dkg füstölt sajt
10 dkg parmezán vagy cheddar, de jobb minőségű trappista is jó
1 ek. liszt - gm diétában rizsliszt
4 dl tej - lm diétában növényi tej
5 dkg vaj vagy margarin
só, bors, szerecsendió
Egy magas falú serpenyőben készítsünk besamel mártást: a megolvasztott vajon futtassuk meg a lisztet, ne pirítsuk meg, hagyjuk világosan. Majd egy habverővel kevergessük és folyamatosan öntsük hozzá a hideg tejet, addig amíg be nem sűrűsödik. Közben sózzuk, borsozzuk, és reszeljünk bele frissen szerecsendiót. Ezután adjuk hozzá a lereszelt sajt 2/3-át és keverjük addig, amíg szépen beleolvad a besamelbe. Így kapjuk az isteni, krémes sajtszószt. Keverjük hozzá a közben megfőzött tésztát. Már így ehetjük, de az igazi gyönyör, ha beletesszük egy tűzálló tálba, megszórjuk a maradék sajttal és betesszük a sütőbe grill fokozatra. Így pár perc alatt ráolvad a sajt, és ropogós ínycsiklandó végeredményt kapunk. Na, ez kérem szépen egy igazi sajtos tészta.
Fűszeres csicseriborsó leves 2016. október 6., csütörtök Amikor kislány voltam, nagyon sokszor étkeztem a nagyszüleimnél, mindegy, hogy tél volt vagy nyár, hétvége vagy hétkö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben megfőzzük (3-4 ek tejet adunk a főzővízhez, hogy a szaga ne érződjön). Amikor megfőtt, szűrőkanállal kiszedjük, és krumplitörővel jól összedolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3-4 percig előfőzzük. A főzővízbe tegyünk egy csipetnyi citromsót. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű