menu

Családireceptkönyv.hu

Évi lecsója


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 személy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg TV paprika
1 csípős zöld paprika
2 paradicsom
3 közepes hagyma
olaj vagy zsír
1 kávéskanál őrölt piros paprika

Elkészítés:


A paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, rátesszük a hagymát, és kevergetve megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a felszeletelt paradicsomot és az őrölt piros paprikát. Sózzuk és lassú tűzön puhára pároljuk.
Ízlés szerint tehetünk bele kolbász- vagy virslikarikákat, illetve a sütés végén adhatunk hozzá 3-4 felvert tojást is, amit belesütünk a lecsóba.

Évi lecsója

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Köretek, Nemzetközi ételek, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marokkói padlizsános batyu
Marokkói padlizsános batyu

A padlizsánt az olívaolajon kb 5-7 percig pirítottam, közben megsóztam és fűszereztem (a mentán kívül mindennel). Hagytam kihűlni, majd hozzákevertem az aszalt sárgabarackot, a man...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SAJTOS KENYÉRFELFÚJT
SAJTOS KENYÉRFELFÚJT

gy közepes méretű mély sütőtálat kikenjük a vajjal. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kenyérszeleteket félbe vágjuk. A bort kiöntjük egy mély tányérba és gyors mozdulattal megmár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldséges rakott tészta
Zöldséges rakott tészta

Kezdjük a besamellel: futtassuk meg a vajon a lisztet, engedjük föl a tejszínnel, hagyjuk megkrémesedni. Csak sóval ízesítjük, és ha túl sűrű, kevés tejjel lazítsuk, tegyük félre....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántva, buggyantva, sütve: 5 szenzációs variáció toj
Rántva, buggyantva, sütve: 5 szenzációs variáció toj

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk