2 kg TV paprika
1 csípős zöld paprika
2 paradicsom
3 közepes hagyma
olaj vagy zsír
1 kávéskanál őrölt piros paprika
só
A paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, rátesszük a hagymát, és kevergetve megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a felszeletelt paradicsomot és az őrölt piros paprikát. Sózzuk és lassú tűzön puhára pároljuk.
Ízlés szerint tehetünk bele kolbász- vagy virslikarikákat, illetve a sütés végén adhatunk hozzá 3-4 felvert tojást is, amit belesütünk a lecsóba.
A burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk, áttörjük. A hozzávalókat tálba tesszük, jól összedolgozzuk. Golyókat formázunk, melyeket zsemlemorzsában megforgatunk. Forró olajban p...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tojásokat összekeverjük a joghurttal, majd hozzáadjuk a keményítőt és a teljes kiőrlésű lisztet. Egy sűrű masszát kell kapjunk, amennyiben hígabb úgy liszttel dúsítjuk, ha nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel. Szedd szét a karikákat. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. Keve...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA főtt vagy konzerv-csicseriborsót szűrjük, majd csöpögtessük le. Borítsuk egy konyharuhára, a felesleges nedvességet itassuk fel róla. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A csics...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű