2 kg TV paprika
1 csípős zöld paprika
2 paradicsom
3 közepes hagyma
olaj vagy zsír
1 kávéskanál őrölt piros paprika
só
A paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, rátesszük a hagymát, és kevergetve megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a felszeletelt paradicsomot és az őrölt piros paprikát. Sózzuk és lassú tűzön puhára pároljuk.
Ízlés szerint tehetünk bele kolbász- vagy virslikarikákat, illetve a sütés végén adhatunk hozzá 3-4 felvert tojást is, amit belesütünk a lecsóba.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a padlizsánokat, és egy kanál segítségével vájjuk ki a belsejét a szélektől 1 cm-ig. A kivágott padlizsánhúst aprítsuk fel és egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk a hagymát kockára. Pirítsuk olajon sóval, amíg fonnyadni nem kezd. Mehet rá a fokhagyma, a chili, a fajéj és a csoki. Kis lángon melegítsük, nehogy leégjen. Öntsük rá a konz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA cukkiniket ferdén, vékonyra felszeleteljük, egy tepsibe rakjuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk és grill fokozaton 15 percig sütjük a sütőben. A fokhagymát olív...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőször megmossuk alaposan a 2 cukkinit, a két végét levágjuk. Hosszában vékonyan felszeleteljük, s besózzuk a szeleteket, egymásra helyezzük őket, állni hagyjuk, ettől puhul, s m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű