Kitűnő előételnek, saláta, kirántva, palacsintatésztában megforgatva és kisütve, vagy rakottan főétel, levesbe is főzhető.
Hozzávalók:
1 kg padlizsán,
1 nagy fej vöröshagyma,
200g majonéz,
só,
bors ízlés szerint
A padlizsánt faszénparázson jól megsütjük (készülhet sütőben is), megpucoljuk és apróra felvágjuk. Ezután a padlizsánt hagyjuk kihűlni, majd a vöröshagymával , majonézzel, sóval, borssal alaposan kikeverjük. Kenjük kenyérre.
Kitűnő előételnek, saláta, kirántva, palacsintatésztában megforgatva és kisütve, vagy rakottan főétel, levesbe is főzhető.
Meghámoztam és a legkisebb lyukon lereszeltem a céklát, az édesburgonyát és a fokhagymát. Hozzáadtam a kicsavart kenyeret, a tojást, megfűszereztem és kukoricadarával, ill. rozsli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkiniket ferdén, vékonyra felszeleteljük, egy tepsibe rakjuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk és grill fokozaton 15 percig sütjük a sütőben. A fokhagymát olív...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánokat a sütőben megsütjük, majd 15-20 percre konyharuhával letakarva pihentetjük, majd kettévágjuk, és a belsejét kikaparjuk. 2. A hagymát finomra vágjuk és az olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felkeverjük, majd belekeverjük felváltva a lisztet és a tejet. Hozzákeverjük az olajat és a szódát, majd kisütjük úgy, hogy a szokásosnál dupla olyan vastag tésztát ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű