Kitűnő előételnek, saláta, kirántva, palacsintatésztában megforgatva és kisütve, vagy rakottan főétel, levesbe is főzhető.
Hozzávalók:
1 kg padlizsán,
1 nagy fej vöröshagyma,
200g majonéz,
só,
bors ízlés szerint
A padlizsánt faszénparázson jól megsütjük (készülhet sütőben is), megpucoljuk és apróra felvágjuk. Ezután a padlizsánt hagyjuk kihűlni, majd a vöröshagymával , majonézzel, sóval, borssal alaposan kikeverjük. Kenjük kenyérre.
Kitűnő előételnek, saláta, kirántva, palacsintatésztában megforgatva és kisütve, vagy rakottan főétel, levesbe is főzhető.
A tésztát a csomagoláson feltüntetett ideig és módon megfőzzük. (Sót és olajat ne tegyünk a vízbe!) Leszűrjük a tésztát, és kb. 6 evőkanálnyit meghagyunk a főzővízből. Turmixgép...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A csicseriborsót négyszeres mennyiségű vízben beáztatjuk minimum 12-24 órára egy nagy tálban. Jócskán meg fog dagadni! A minimum 12 órát tartsuk, különben nem fog sikerülni! 2....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA brokkolit bontsd rózsáira, és párold meg kb. 3-4 perc alatt annyira, hogy még ropogós, bundázható legyen. Készítsd el a pakora masszát: egy mélyebb tálban keverd össze a csicser...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra felvágom a póréhagymát, lereszelem a répát petrezselymet karalábét, cukkinit (ha éppen van otthon brokkolit és karfiolt is reszelek hozzá) hozzákeverek egy vagy két tojást z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű