- 1 fej karfiol
- 1 tojás
- 1/2 tk só
- pici olaj
- zsírszegény sajt
A karfiolt lereszeljük, 7 percre mikróba tesszük. Tiszta konyharuhán átnyomjuk a levét. Hozzákeverjük a tojást és a sót. Egy tepsit zsírpapírral kibélelünk, nagyon vékonyan kikenjük olajjal. A masszából két egyforma téglalapot formázunk. 230° 15 perc a sütőben. Fél evőkanál olajat teszünk a grill serpenyőbe, beletesszük a két téglalapot, az egyikre sajtot teszünk. 4 perc után a sajtos részre rátesszük a sajt nélkülit, sütő lapáttal nyomva sütjük még egy kicsit.
Kezdjük a besamellel: futtassuk meg a vajon a lisztet, engedjük föl a tejszínnel, hagyjuk megkrémesedni. Csak sóval ízesítjük, és ha túl sűrű, kevés tejjel lazítsuk, tegyük félre....
Elkészítési idő: 1 óraAz avokádót vágjuk ketté, szedjük ki belőle a magot, és kanalazzuk ki a héjából. Kockázzuk bele a vöröshagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és turmixoljuk...
Elkészítési idő: 10 percA tojásokat felkeverjük, majd belekeverjük felváltva a lisztet és a tejet. Hozzákeverjük az olajat és a szódát, majd kisütjük úgy, hogy a szokásosnál dupla olyan vastag tésztát ka...
Elkészítési idő: