2 db érett avokádó, minél puhább és sötétebb színű annál jobb
1 kis fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
fél citrom leve
Az éretlen gyümölcs kőkemény, az érettet viszont vajként lehet kenni, ezért érdemes vásárláskor kicsit megtapogatni. Ha kemény gyümölcsöt veszünk, az szobahőmérsékleten 2-3 nap alatt megérik, megpuhul.
Az avokádót kettévágom, a magot eltávolítom, kiskanállal kiszedem a belsejét, villával összetöröm, jó alaposan kikavarom, közben ráfacsarom a citromlevet, megsózom, kávéskanálnyi só elég, megszórom borssal, és kozzákeverem a nagyon apróra vágott lilahagymát és fokhagymagerezdet. Hűtőbe teszem, kicsit hagyom összeérni az ízeket. Pirítósra kenve isteni.
Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben kálium, foszfor, vas, nátrium valamint kalcium és magnézium is megtalálható. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns.
Küldte: Borsodi Eszter
A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük. Egy késsel, amilyen vékonyra csak tudjuk, hosszában felszeleteljük. A baconből a cukkinik szélességével egyenlő csíkokat vágunk. Ráfekte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű, A bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát megmossuk és héjastul kisebb kockára vágjuk, sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 200 fokos sütőben megsütjük. A gránátalmát kettévágjuk és egy fak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este megmossuk és beáztatjuk. 1. Másnap a babot leszűrjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, 15 percig forraljuk, majd lefedve, másfél óra alatt puhára főzzük. 2. Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű