- 450 g patiszon (csillagtök)
- 0.5 kávéskanál só
-. 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 2.5 evőkanál búzaliszt (BL55)
- 0.25 teáskanál köménymag (őrölt)
- 0.25 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál sütőpor
1. Először tisztítsuk és mámozzuk meg a csillagtököt. Vágjuk cikkekre a tököt és egy kanállal kaparjuk ki a szivacsos-magos belső részt.
2. Nagylyukú reszelőn reszeljük le a megtisztított tököt. A receptben szereplő tök súly erre a metisztított, lereszelt tök mennyiségre vonatkozik!
3. Sózzuk meg, forgassuk át és hagyjuk 10 percig állni, hogy levet eresszen. A 10 perc elteltével nyomkodjuk ki a levét.
4. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a sütőport és a liszetet is és alaposan keverjük össze.
5. Evőkanálnyi darabokat tegyünk a 2 cm mély 180 C-os forró olajba. Mindkét oldalukat süsd szép barnára.
Sóval és borssal ízesített tejföllel tálald az elkészült csillagtök tócsnit.
A tojásokat keményre főzzük. Megpucoljuk, kutterbe rakjuk, adunk hozzá szoba hőmérsékletű vajat, citrom levét, ízesítjük sóval, borssal, mustárral, lepürésítjük. A végén lehet hozz...
Elkészítési idő: 20 percA cukkinit meghámozzuk, majd lereszeljük, a répát is és a krumplit is, megsózzuk amint levet ereszt akkor jól kinyomkodjuk, a hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet apró kockára v...
Elkészítési idő:Sűrű palacsinta tészta, amit olajos palacsinta sütőben kisütöttem A kisült palacsintatésztákba töltöttem a spenótot, negyedbe hajtogattam, és natúr joghurttal megkentem a tetejü...
Elkészítési idő: