Családireceptkönyv.hu

Citromos túrós tejfölös torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg túró,
5 dkg vaj vagy kókuszzsír,
2 tojás,
1 citrom reszelt héja,
édesítő,
egy pohár tejföl, ( 3, 30 g )
1 csomag vanília puding

Elkészítés:


Keverd el a túrót a citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz gépet is.
Ezután tegyél 2 evőkanálnyi pudingport hozzá. Az így megkapott túrókrémetsimítsd bele a tortaformába és süsd elő egy kicsit.

3. A tejfölt keverd el édesítővel, tehetsz bele egy kevés citromhéjat, majd a maradék pudingport is add hozzá.

4. Alapos összekeverés után a kicsit átsült túrókrémed tetejére szépen simítsd el, és így süsd tovább együtt a két réteget.

5. 180 fokon, körülbelül egy órán keresztül kell sütni. Az első fél órában tehetsz a tetejére sütőpapírt, hogy felülről ne égjen meg.

Citromos  túrós tejfölös torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mozzarella-parmezán golyó
Mozzarella-parmezán golyó

1. Egy konyhai aprítógépbe tegyük bele a mozzarellát lé nélkül - a súly is így értendő. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt is. 2. Mehet bele a tojás, liszt, apró csipet só, bors, fri...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
CH-SZEGÉNY TÚRÓGOMBÓC
CH-SZEGÉNY TÚRÓGOMBÓC

Keverjük össze a túrót a tojás sárgájával és a zabkorpával, keverjünk hozzá ízlés szerint eritritolt, majd jól dolgozzuk össze az egészet. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, m...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Domatokeftedes: santorini paradicsomfasírt
Domatokeftedes: santorini paradicsomfasírt

Héjazzuk le és daraboljuk apróra a paradicsomokat. Tegyük egy tálba a hagymával, a zöldmentával, a petrezselyemmel, a sóval, a borssal és keverjük jól össze. Adjunk hozzá annyi l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pácolt mozzarella
Pácolt mozzarella

Egy csatos üvegbe rétegezzük a hozzávalókat, majd felöntjük olívaolaj-balzsamecet keverékével. A lezárt üveget hűtőbe rakjuk legalább 3 napra. Friss kenyérrel, salátákban, vagy sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk