menu

Családireceptkönyv.hu

Tojáspörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db főtt tojás
20 dkg vöröshagyma
2 db zöldpaprika
1 db nagyobb paradicsom
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
3 csipetnyi fűszerkömény
bors
1 babérlevél
kicsi cukor
olaj

Elkészítés:


A felmelegített olajon megfuttatjuk a köményt, majd üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát és zöldpaprikát. Beletesszük a fűszerpaprikát, pici vízzel felöntjük.

Beledaraboljuk a paradicsomot, beletesszük a babérlevelet, és egy csapott kávéskanálnyi cukrot (el is hagyható), és lassú lángon készre főzzük a pörkölalapot.

Ezután hozzáadjuk a a négybe, vagy nyolcba vágott főtt tojásokat Kicsit összefőzzük. Óvatosan keverjük csak meg, hogy a tojás sárgája is darabos maradjon!
A végén ízlés szerint borsozzuk.

Friss házikenyérrel tálaljuk.

 Tojáspörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar sajt golyók
sajt golyók

A burgonyát héjában megfőzzük. Megpucoljuk, áttörjük. A hozzávalókat tálba tesszük, jól összedolgozzuk. Golyókat formázunk, melyeket zsemlemorzsában megforgatunk. Forró olajban p...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Pikáns karfiolrózsák
Pikáns karfiolrózsák

Pikáns karfiolrózsák 2016. augusztus 25. - Heni süt neked Szeretem a karfiolt. Leginkább a sokféle felhasználási módja miatt. Például az is nagyon tetszik benne, ahogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: debovszkij
Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel
Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel

1. A camembert belső csomagolását eltávolítjuk, visszatesszük a fadobozba és a tetejét 5-6 helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. Az így képzett kis nyílásokba betűzdeljük a rozmar...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Rántott sajtgolyó
Rántott sajtgolyó

A hozzávalókat összegyúrjuk, és tenyerünkkel diónyi méretűre formázzuk. Bő, forró olajban kisütjük! Frissen, tálaljuk!! PANÍROZNI NEM KELL!!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk