1 kg krumpli.20 dkg juhtúró,2 fej hagyma,5 dl tejföl,4 db paradicsom,15 dkg sajt,só,bors,1 kanál vaj,
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan bekenjük vajjal, és ráreszeljük a burgonya felét. Ezt a réteget megsózzuk és ráterítjük a habosra kikevert juhtúrót (nem szabad előtte a hűtőben tartani). Erre helyezzük a paradicsomot és a hagymát, majd megint burgonya következik. Újra megsózzuk. Végül ráöntjük a tejfölös masszát, és forró sütőben, kb. fél órán át sütjük. Fejes salátával tálaljuk.
A sajtot úgy rántom ki, hogy panírozom a szokásos módon, de a tojásba és a prézlibe kétszer. Majd beteszem a fagyasztóba kb. 15-percre és utána sütöm. Köretnek sült krumplit sütöt...
Elkészítési idő: 30-perc Nehézség: Könnyűelkészítés 1. A borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre). 2. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA cukkininek levágjuk a két végét annyira, hogy egy kicsit nagyobb legyen a maradék zöldség, mint egy bacon, és meghámozzuk. Ehhez a lépéshez szükséges egy jó hámozó, amivel szép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy wokban, (vagy nagyobb serpenyőben) felhevítem az olíva olajat, és megpárolom a felaprított hagymákat, majd a fokhagymák felét aprítva. Folyamatosan kevergetem kb 3 percig, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű