Hozzávalók:
6-8 levél kelkáposzta
20 dkg mexikói zöldségkeverék
két bögre főtt rizs
három főtt tojás
kb. 1 doboz (450 gr) tejföl
kb. 15 dkg trappista sajt reszelve
só,
bors,
ételízesítő
A kelkáposzta leveleket enyhén sós forró vízben max. 5 percig főzöm.
A töltelékhez a mexiói zöldséget sós vízben puhára főzőm összekeverem a két bögrényi főtt rizzsel, a három kis kockára darabolt főtt tojással, ízlés szerint sózom, borsozom, egy kis ételízesítőt is teszek bele.
A kész töltelékkel megtöltöm a kelkáposztaleveleket, majd kis tepsibe egymás mellé teszem. A tetejét leöntöm nagy tejföllel, asajttal, a kimaradt tölteléket is mellé teszem.
180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm, mikor szép aranybarnára sült, tálalom.
Nagyon laktató, max. egy darabot bír az ember megenni.
Jó étvágyat!
A karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. Három tálkát készítünk. Az elsőbe szórjuk a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarikázd vagy vágd hosszanti lapokra a cukkinit. Panírozd (zabliszt – tojás – zabpehely) és forró olívaolajban süsd ki. A végén csöpögtesd le. Én a tojásba teszem a sót, de sózhat...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesKeverjük össze a lisztet, a sütőport, a tojást és a tejet. Ebbe a tésztába keverjük a felkockázott zöldségeket és a fűszereket, majd a citromlevet. Forró, kiolajozott serpenyőbe ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű