1 bögre bulgur
1 db paradicsom
5 dkg uborka
2 db újhagyma
3 ek olívaolaj
0.5 citromból nyert citromlé
1 ek fűszerpaprika
1 ek petrezselyem
só ízlés szerint
A bulgurt a pirospaprikával és egy csipet sóval készre főzzük.
Közben a zöldségeket nagyon apróra vágjuk.
Ha megfőtt a bulgur, hozzáöntjük a zöldségeket, az olívaolajat és a fél citrom levét.
Megkeverjük. Ha kell, utóízesítjük.
A tojásokat felkeverjük, majd belekeverjük felváltva a lisztet és a tejet. Hozzákeverjük az olajat és a szódát, majd kisütjük úgy, hogy a szokásosnál dupla olyan vastag tésztát ka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. változat: A gombákat megtisztítjuk és kivágjuk a tönkjüket. A sárgarépát is megtisztítjuk, a tönkökkel együtt kisebb kockákra vágjuk és kevés olajon, erős tűzön, rövid ideig meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket és az egész tojást. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojást fel verjük,bele tesszük a fűszereket és a fokhagymát reszelve,az olajt fel hevítjük,a tojásba mártott kenyér szeleteket meg sütjük benne,a tojásba tehetünk sajtót is,
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű