1 bögre bulgur
1 db paradicsom
5 dkg uborka
2 db újhagyma
3 ek olívaolaj
0.5 citromból nyert citromlé
1 ek fűszerpaprika
1 ek petrezselyem
só ízlés szerint
A bulgurt a pirospaprikával és egy csipet sóval készre főzzük.
Közben a zöldségeket nagyon apróra vágjuk.
Ha megfőtt a bulgur, hozzáöntjük a zöldségeket, az olívaolajat és a fél citrom levét.
Megkeverjük. Ha kell, utóízesítjük.
1.A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk. 2. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket,...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezt követően öntsük le róla a vizet, várjuk meg, míg kihűl, egy éles késsel aprítsuk fel és keverjük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA karfiol rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük. A besamel készítés: Egy lábasban a vajat felolvasztjuk,rászórjuk a lisztet, kevergetjük, majd apránkén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk a hagymát kockára. Pirítsuk olajon sóval, amíg fonnyadni nem kezd. Mehet rá a fokhagyma, a chili, a fajéj és a csoki. Kis lángon melegítsük, nehogy leégjen. Öntsük rá a konz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű