1 kerek camembert
1 tojás
1 evőkanál (rizs)liszt
1 evőkanál (GM) zsemlemorzsa
só
kevés olaj a sütéshez
áfonyadzsem
Vágd a camembert hosszában 5 db ujjnyi csíkra vagy 4 részre.
Verd fel a tojást kevés sóval.
Készítsd el kis tálkákba a (rizs)lisztet és a (GM) morzsát is.
Melegíts kis serpenyőbe kb ujjnyi olajat és melegítsd közepes hőfokra (160 C)
Forgasd a camembert szeleteket lisztbe, tojásba és morzsába, majd süsd meg oldalanként kb. 2-2 percig. Ha tovább sütöd, kifolyik a sajt.
Tálald kevés áfonyadzsemmel, amit áfonya, kevés édesítőszer felfőzésével készíthetsz és kis üvegben a hűtőszekrényben tárolhatsz.
Rizs, krumpli (püré vagy sütve) illik hozzá.
Nagyon gyors és egyszerű, csak figyelni kell a sütésnél, ne süsd túl.
A brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. negyed óra múlva kifacsarjuk a levét és kikeverjük a zabpehelyliszttel, a tojásokkal és a fűszerekkel. Olajs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A halványított, azaz fehér spárgát a fejétől a szárvég felé haladva hámozzuk meg. A zöldspárgát egyáltalán nem, vagy csak az alsó 1/3 részét kell meghámozni. 2. A spárgasípo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. - Hozzákeverünk 4 evőkanál tejfölt, 2db nyers tojást és annyi lisztet, hogy laza galuskatészta állaga l...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. Az összes hozzávalót - a zsemlemorzsát kivéve - gyúrd egységes masszává. 2. Készíts belőle nagyobb diónyi golyókat, majd hempergesd meg a zsemlemorzsában. 3. Forró olajban...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű