- 0,5 kg spárga, 2 cm-es darabokra vágva
- 1 db kis fej brokkoli, rózsákra szedve, félbe vágva
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma aprítva esetleg fokhagyma nyomó)
- 1 evőkanál grill fűszerkeverék
- 2 evőkanál margarin,
- 1 evőkanál olaj
A margarint és az olajat melegítem, az előre befűszerezett zöldségeket a fokhagymával együtt a serpenyőbe helyezem, és fedő alatt megpárolom.
Zacskóban sült csirkecombokhoz tálalom.
Pikáns karfiolrózsák 2016. augusztus 25. - Heni süt neked Szeretem a karfiolt. Leginkább a sokféle felhasználási módja miatt. Például az is nagyon tetszik benne, ahogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt egészen vékony csíkokra elvagdossuk, majd elkészítjük a páclét: az olívaolajba beleszórjuk a fűszereket és összekeverjük. Egy kenőtoll segítségével megkenjük a vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben a megmelegített olívaolajon a vékony szeletekre vágott hagymát pár perc alatt megpároljuk. Ezalatt a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a megtisztított fokhagymagerezdeket és kevés sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, majd forrástól számított 7...
Elkészítési idő: 13 perc Nehézség: Könnyű