1. 50 dkg cukkini
2. 2 szál sárgarépa
3. 1 fej vöröshagyma
4. 2 gerezd fokhagyma
5. 2 tojás
6. 1 dl tej
7. 25 dkg liszt
8. 1 tk.só
9. 1 tk.őrölt bors
10. egy csipet őrölt szerecsen dió
11. olaj a sütéshez
• a cukkinit ( gyenge cukkinit héjastól is reszelhetjük )meghámozzuk,durva reszelőn lereszeljük,a sárgarépát megtisztítjuk,finomra reszeljük,a vöröshagymát is megtisztítjuk és apró kockára vágjuk,a fokhagymát is megtisztítjuk és fokhagyma préssel átnyomjuk,vagy összezúzzuk a késünk lapjával
• az így elkészített alapanyagokat,2 tojással,1 ddl tejjel,25dkg liszttel jól össze keverjük majd ízlés szerint be fűszerezzük a receptemben írt fűszerekkel,ezektől természetesen el lehet térni,hiszen ettől szép a főzés tudománya,hogy az ember ki kísérletezheti, a jobb ízletesebb összetevőket,hozzávalókat
• a tésztánkból egyforma kis cipókat készítünk,mintha fasírtot csinálnánk,nem ragad a massza a kezünkhöz, ha előtte egy pár cseppel beolajozzuk a kezünket,a cukkinipuffancsainkat forró olajban aranybarnára kisütjük
• zöld salátával kínáljuk és fogyasszuk
1. A gombák kalapját alaposan megtisztítjuk, lecsepegtetjük, és sütőtálba fektetjük. 2.A sonkát vékonyan felkockázzuk, pici olajon megpirítjuk, szinte ropogósra sütjük (ízlés sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, tedd félre fél órára, azután nyomd ki a levét. A felforrósított zsiradékon karamellázz meg 1 kávéskanálnyi cukrot (kevergetve a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, hozzákeverjük a tojásokat és a fűszereket, majd apránként a lisztet (nem kell megijedni, a végére elég sűrű, kemény állagú masszát kapunk, de annál jobb, miné...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintákat süssük ki, és takarjuk le, hogy megpuhuljanak. Így könnyebb lesz majd tölteni és feltekerni. A palacsintához bővebb leírás itt olvasható. Amíg kisülnek, készítsük e...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű