• 50 dkg zsírszegény túró
• 2 tojás
• Eritritol ízlés szerint (kb. 4 dkg)
• 7 dkg zabkorpa (a gombócba)
• 2 evőkanál olaj
• 7 dkg zabkorpa vagy ropogós tönkölybúza műzli (beleforgatni)
• Tejföl
• Eritritol ízlés szerint (tejfölbe)
• Fahéj
Keverjük össze a túrót a tojás sárgájával és a zabkorpával, keverjünk hozzá ízlés szerint eritritolt, majd jól dolgozzuk össze az egészet. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd a habot óvatosan keverjük a túrós masszához. Pihentessük min. 1,5 órán át hűtőben, majd nedves kézzel formázzunk belőle kis gombócokat. (Felhasználásig tartsuk hűtőben a gombócokat.) Tegyük a gombócokat enyhén sós forrásban lévő vízbe; majd kb. 5 perc alatt főzzük ki őket. (Miután feljönnek a víz tetejére, még kb. 2 percig kell főzni.) Közben az olajon pirítsuk aranybarnára a maradék zabkorpát, s forgassuk bele a kifőtt, lecsöpögtetett gombócokat (most ropogós tönkönybúza műzliben forgattam meg a gombócokat). Tálaláskor eritritollal ízlés szerint édesített tejfölt adjunk a gombócok mellé, majd szórjuk meg az egészet egy pici fahéjjal.
A cukkinit nagylyukú reszelőn legyaluljuk, majd sózzuk, és állni hagyjuk. A petrezselyemzöldet finomra metéljük. A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymatörőn átnyomjuk. A cukk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA paradicsomokat mossuk meg, vágjuk ketté, kiskanállal vájjuk ki a belsejüket, és tegyük félre. Olajban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, tegyük hozzá a kockákra vágott cukkin...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű6 tojást keményre főzünk, amikor kihűlt és megpucoltuk, akkor kettévágjuk és a belsejét kiszedjük. A tojássárgáját összekeverjük egy kevés margarinnal, reszelt sajttal, sóval, bors...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy közepes keverő tálba, az avokádó belsejét kikaparjuk egy zöld citrom levét.. Keverjük össze a felaprított paradicsomot, koriander, fokhagyma, só és chili por. Vágott hagymát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű