• 50 dkg zsírszegény túró
• 2 tojás
• Eritritol ízlés szerint (kb. 4 dkg)
• 7 dkg zabkorpa (a gombócba)
• 2 evőkanál olaj
• 7 dkg zabkorpa vagy ropogós tönkölybúza műzli (beleforgatni)
• Tejföl
• Eritritol ízlés szerint (tejfölbe)
• Fahéj
Keverjük össze a túrót a tojás sárgájával és a zabkorpával, keverjünk hozzá ízlés szerint eritritolt, majd jól dolgozzuk össze az egészet. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd a habot óvatosan keverjük a túrós masszához. Pihentessük min. 1,5 órán át hűtőben, majd nedves kézzel formázzunk belőle kis gombócokat. (Felhasználásig tartsuk hűtőben a gombócokat.) Tegyük a gombócokat enyhén sós forrásban lévő vízbe; majd kb. 5 perc alatt főzzük ki őket. (Miután feljönnek a víz tetejére, még kb. 2 percig kell főzni.) Közben az olajon pirítsuk aranybarnára a maradék zabkorpát, s forgassuk bele a kifőtt, lecsöpögtetett gombócokat (most ropogós tönkönybúza műzliben forgattam meg a gombócokat). Tálaláskor eritritollal ízlés szerint édesített tejfölt adjunk a gombócok mellé, majd szórjuk meg az egészet egy pici fahéjjal.
Avokádós veganéz Hozzávalók: - 1 érett avokádó (puha, ujjunkkal benyomható) (Az avokádó Superfood!!! a benne található olajok tökéletesek az emberi szervezet számára) - 1 dl z...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzöm a tisztított spenótot, majd lecsepegtetem. Kivajazott tűzálló tálba rakom le rétegesen a palacsintákat és a spenótot. Ezután megolvasztok egy diónyi vajat egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. A répát és a cukkinit megtisztítjuk, lereszeljük és hozzákeverjük. Beledolgozzuk a zúzo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű