• 50 dkg zsírszegény túró
• 2 tojás
• Eritritol ízlés szerint (kb. 4 dkg)
• 7 dkg zabkorpa (a gombócba)
• 2 evőkanál olaj
• 7 dkg zabkorpa vagy ropogós tönkölybúza műzli (beleforgatni)
• Tejföl
• Eritritol ízlés szerint (tejfölbe)
• Fahéj
Keverjük össze a túrót a tojás sárgájával és a zabkorpával, keverjünk hozzá ízlés szerint eritritolt, majd jól dolgozzuk össze az egészet. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd a habot óvatosan keverjük a túrós masszához. Pihentessük min. 1,5 órán át hűtőben, majd nedves kézzel formázzunk belőle kis gombócokat. (Felhasználásig tartsuk hűtőben a gombócokat.) Tegyük a gombócokat enyhén sós forrásban lévő vízbe; majd kb. 5 perc alatt főzzük ki őket. (Miután feljönnek a víz tetejére, még kb. 2 percig kell főzni.) Közben az olajon pirítsuk aranybarnára a maradék zabkorpát, s forgassuk bele a kifőtt, lecsöpögtetett gombócokat (most ropogós tönkönybúza műzliben forgattam meg a gombócokat). Tálaláskor eritritollal ízlés szerint édesített tejfölt adjunk a gombócok mellé, majd szórjuk meg az egészet egy pici fahéjjal.
Előkészítés: A bacont, pórét és a füstölt sajtot apró kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. Elkészítés: A bacont kipirítjuk és szűrőn lecsepegtetjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sült céklából egy felet lereszeltem és félre tettem. A többi 1,5 céklát botmixerrel pürésítettem és a krémsajttal alaposan kikevertem. Hozzáadtam az olívaolajat, a tormát, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük. Fémgyűrű segítségével teflon serpenyőben pici olajon mindkét oldalát ropogósra s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazon megpirított szendvicskenyereket tedd egymás mellé egy kivajazott tepsibe, s mindegyikre tégy egy szelet sajtot. Tojást és sört keverj össze (fele-fele arányban), sózd, b...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű