Családireceptkönyv.hu

Gombapörkölt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


600 g gomba,
120 g vöröshagyma,
100 g zsiradék,
300 g zöldpaprika,
100 g paradicsom,
3 teáskanál édesnemes paprika,
fokhagyma,
ízlés szerint só

Elkészítés:


600 g gomba,
120 g vöröshagyma,
100 g zsiradék,
300 g zöldpaprika,
100 g paradicsom,
3 teáskanál édesnemes paprika,
fokhagyma,
ízlés szerint só

Trükkök, tippek, praktikák:


A gombát megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, forró zsiradékban megpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikákat, a felszeletelt paradicsomot, a szétnyomkodott fokhagymát, a gombát. Meghintjük pirospaprikával, fakanállal jól átkavarjuk, ha szükséges, kis vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt sózzuk! Ha víz helyett vörösborral eresztjük fel, az íze még jobb lesz.

Gombapörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Lisztmentes pizza karfioltésztából
Lisztmentes pizza karfioltésztából

A pizza tésztáját a karfiol adja. Miután belesimítottad a tepsibe a tésztádat, ugyanúgy megpakolhatod, mint bármilyen más pizzát. Képünk a gombás-spenótos-paradicsomos változatot m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Kókusztejes padlizsáncurry
Kókusztejes padlizsáncurry

A padlizsánt felszeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk. Meglocsoljuk pici olívaolajjal, megsózzuk, és 180 C-os sütőben kb. 15 percig sütjük őket. Miközben sül a padlizsán felapr...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Cukkini fasírt
Cukkini fasírt

Elkészítés: A cukkinit lereszelem vagy gyalulom, sózom, félretszem. Később kinyomkodom a levét. Összkeverem a tojással, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, hozzáadom a s...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Karfiol különlegesen
Karfiol különlegesen

A karfiolfejről leszedegetem a leveleket, a torzsájának fás részét kivágom, majd először félbe, azután nagyjából egycenti vastag szeletekre vágom.A szeletekből nagyobb rózsákra bon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk