Családireceptkönyv.hu

Hummusz klasszikus


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg csicseriborsó (szárazon)
100 ml olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 L víz
0.5 db citrom ( leve)
4 evőkanál tahini

feketebors (őrölt)

A tetejére

chili (őrölt)

Elkészítés:


A csicseriborsót egy tálba mérem, és minimum négyszeres vízmennyiséggel felöntöm. Legalább 24 órát hagyom ázni, ha közben elfogyna róla a víz, pótolom.
Az olívaolajat egy lábosba öntöm, belenyomom a fokhagymagerezdeket és ezen a fokhagymás olívaolajon kicsit megpirítom a lecsepegtetett csicseriborsót.
Felöntöm 1 l vízzel és puhára főzöm, körülbelül 1 óra alatt. Ha megfőtt, leszűröm és egy konyhai aprítógépbe, vagy turmixba teszem a csicseriborsót.
Hozzáadom a citrom levét, a tahinit, ízlés szerint sózom, fűszerezem. Alaposan összeturmixolom, amíg egynemű krémet kapok. Ha szükséges olívaolajjal higítom, hogy krémesebb legyen.
Egy tálba átszedem, és finoman megszórom chili paprikával, hűtőben tárolom. Friss pirítós kenyérrel kínálom. Fogyasztáskor ízlés szerint további őrölt chili paprikával megszórom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Pirítósra kenve reggelire, vacsorára kíváló étel a hummusz. Könnyedén elkészíthető, bátran ajánlom mindenkinek ezt a receptet. :) Ízesíthető ízlés szerint őrölt chilivel, wasabival, őrölt római köménnyel. Mindenki saját ízlésére faraghatja! ;)

Hummusz klasszikus

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Csicseriborsó pörkölt
Csicseriborsó pörkölt

1 nappal korábban beáztatjuk a csicseriborsót. A beáztatott csicserit leszűrjük, majd bő, sós vízben puhára főzzük. Ezalatt felszeleteljük a hozzávalókat, a hagymákat finomra, a...

Elkészítési idő: ~ 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Rakott rizs
Rakott rizs

Karikázzuk fel a hagymát, a fehér- és a sárgarépát. Öntsük az olívaolajat egy tűzálló tálba, rétegezzük rá a hagymát, a fehér- és sárgarépa keverékét, a zöldborsót. Sózzuk, borsozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Padlizsán egytál magyar módra, varázslatos főétel!
Padlizsán egytál magyar módra, varázslatos főétel!

A megmosott, karikára szeletelt padlizsánt besózom és tésztaszűrő kanálban állni hagyom (így elveszti kesernyés ízét). A többi hozzávalóból lecsót készítek. A padlizsánszeleteket l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk