25 dkg csicseriborsó (szárazon)
100 ml olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 L víz
0.5 db citrom ( leve)
4 evőkanál tahini
só
feketebors (őrölt)
A tetejére
chili (őrölt)
A csicseriborsót egy tálba mérem, és minimum négyszeres vízmennyiséggel felöntöm. Legalább 24 órát hagyom ázni, ha közben elfogyna róla a víz, pótolom.
Az olívaolajat egy lábosba öntöm, belenyomom a fokhagymagerezdeket és ezen a fokhagymás olívaolajon kicsit megpirítom a lecsepegtetett csicseriborsót.
Felöntöm 1 l vízzel és puhára főzöm, körülbelül 1 óra alatt. Ha megfőtt, leszűröm és egy konyhai aprítógépbe, vagy turmixba teszem a csicseriborsót.
Hozzáadom a citrom levét, a tahinit, ízlés szerint sózom, fűszerezem. Alaposan összeturmixolom, amíg egynemű krémet kapok. Ha szükséges olívaolajjal higítom, hogy krémesebb legyen.
Egy tálba átszedem, és finoman megszórom chili paprikával, hűtőben tárolom. Friss pirítós kenyérrel kínálom. Fogyasztáskor ízlés szerint további őrölt chili paprikával megszórom.
Pirítósra kenve reggelire, vacsorára kíváló étel a hummusz. Könnyedén elkészíthető, bátran ajánlom mindenkinek ezt a receptet. :) Ízesíthető ízlés szerint őrölt chilivel, wasabival, őrölt római köménnyel. Mindenki saját ízlésére faraghatja! ;)
A krumplit megfőzzük, majd a belsejét kivájjuk. A zellert megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és enyhén sózott szójatejben megfőzzük. Az egészet leturmixoljuk és ízlés szerint még é...
Elkészítési idő: 1 óraAz összes hozzávalót összedolgozzuk,majd vizes kézzel golyókat formázunk.Forró zsírban kisütjük.Nem kell panírozni,sem zsemlemorzsába forgatni. Kb.15 golyó lesz belőle.
Elkészítési idő: 30 percA sajt kockákat bele forgattam a fűszer keverékbe. (Bazsalikom, Kakukkfű, Rozmaring és Oregánó) és ami pirosas az csípős paprikás (ugyan ez a fűszer keverék + erős Pista) Amikor...
Elkészítési idő:A meghámozott karalábékat kivájtam és lábasban megpároltam a kivájt darabokkal együtt. A kölest 3 dl vízben kevés sóval puhára főztem. A megfőtt karalábédarabokat összeturmixoltam,...
Elkészítési idő: