menu

Családireceptkönyv.hu

Light Thai green curry


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25g rolled oats, soaked in 200ml/7fl oz cold water for 20 mins
1 ½ tbsp creamed coconut
, grated
1 tsp coconut
oil or sunflower oil
2 carrots
, sliced
1 parsnip
, cut into small chunks
1 small sweet potato
, chopped into small pieces
¼ tsp Marmite
2 kaffir lime leaves (dried or fresh)
6 spears purple sprouting broccoli
, halved lengthways
50g frozen peas
1 lime
, cut into 6 wedges
For the paste
1 green pepper, chopped
½ small pack coriander
1 garlic clove, peeled
2cm/¾ in piece of ginger
, peeled
zest and juice 1 lime
2 spring onions
, roughly chopped
1 green chilli

Elkészítés:


First, make the paste. Put all the ingredients in the small bowl of a food processor and blitz until finely chopped. Transfer to a small bowl and chill.
Put the oats and their soaking water in the food processor (no need to clean it first) and blend until it’s as smooth as you can get it. Strain it through a sieve to get rid of any remaining oats, then add the creamed coconut and set aside.
Put a large, non-stick frying pan or wok over a high heat. Add the coconut oil followed by the carrot, parsnip and sweet potato. Stir-fry for about 2-3 mins until the vegetables start to colour at the edges, then add the curry paste and cook until the curry no longer looks watery. Pour in the oat milk and coconut mixture, Marmite, lime leaves and 300ml water, and bring to a simmer. Cover and cook for 15 mins, then add the broccoli, along with 50ml water and cook for 5 mins more or until tender. Finally, add the frozen peas for 1 min more or until hot through. Take the pan off the heat, then squeeze over the juice from 2 of the lime wedges
Serve immediately with brown rice, the remaining lime wedges and a scattering of coriander leaves, if you like.

Light Thai green curry

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: debovszkij
Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel
Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel

1. A camembert belső csomagolását eltávolítjuk, visszatesszük a fadobozba és a tetejét 5-6 helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. Az így képzett kis nyílásokba betűzdeljük a rozmar...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Currys karfiol rizzsel és tzatzikivel
Currys karfiol rizzsel és tzatzikivel

Először elkészítjük a tzatzikit: az uborkát megpucoljuk, lereszeljük, enyhén besózzuk és félretesszük. Közben összekeverjük a joghurtot a zúzott fokhagymával és egy teáskanál citro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Mini majdnem lángos pótló
Mini majdnem lángos pótló

Elsőként a zablisztet, a sót és a sütőport ismertetjük össze egymással, majd mehet bele a tojás, a túró és a kókuszolaj. Alapos kavarás után hagyjuk pár percet állni a masszát. Egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tonhalas rizssaláta
Tonhalas rizssaláta

Tegyük a főtt rizst egy nagy tálba, és minden hozzávalót keverjünk hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk