30 dkg sárgarépa, 10 dkg zabpehely, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál ketchup, 1 evőkanál mustár, 4 evőkanál zsemlemorzsa, só, őrölt bors.
A megtisztított sárgarépát lereszeljük, összekeverjük a zabpehellyel. Hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és összegyúrjuk. Közben reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, mustárral, ketchuppal ízesítjük. Nyolc lapos pogácsát formázunk belőle, és olajjal kikent teflonserpenyőben, tartaléklángon mindkét oldalát pirosra sütjük. Önállóan, köretként vagy főzelékek feltétjeként tálalhatjuk.
A sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg. A megtisztított sárgarépát daraboljuk fel tetszőleges méretű hasábokra. A répákat helyezzük tepsibe, tegyük melléjük a fokhagymagerezdeke...
Elkészítési idő: 35 perrc Nehézség: KönnyűA zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink va...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. 2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt, a fűszereket és az olíva olajat. 3. Sorakoztasd a cukkinit a te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük meg a quinoát, süssük meg az édesburgonyát és a répát. A hagymát apróra vágva 1 evőkanál kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Ha nagyjából kész, hozzátesszük a fokhagymát. Sózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű