1 karfiol
5 dkg margarin
2 ek liszt
3 dl tej
3 db tojás
3 dl tejföl
5 dkg sajt
zsemlemorzsa
A karfiolt sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
A margarint felolvasztjuk, hozzá a liszt, és addig hagyjuk a tűzön, amíg habzik. Majd levesszük a tűzről, és a tejjel simára keverjük. Visszatenni a tűzre, míg sűrűsödik, majd ismét levesszük, és hozzákeverjük a tejfölbe kevert tojással.
Kivajazott tálba teszünk egy kicsi mártást, rá a karfiolt, rá a mártás.
Tetejére morzsát szórunk, reszelt sajt és kicsi vaj.
Meleg sütőben 15-20 perc.
Keverjük össze a palacsintatészta hozzávalóit, és hagyjuk állni kb. 10 percig. Közben a pesztó összes hozzávalóját turmixoljuk össze egy aprítógépben, és sózzuk-borsozzuk. A babk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sajtot összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a szerecsendióval, a sóval és a lereszelt fokhagymával. Puha, de nem folyós masszát k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra kockázott hagymát megdinszteltem a zsiradékon. A padlizsánokat előkészítettem a sütéshez. Az aljukról levágtam egy kis csíkot, hogy a sütés folyamán ne billegjenek. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát aranybarnára pirítjuk. Rádodjuk a feldarabolt paprikát, lehámozott, felkockázott paradicsomot. sózzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű