1 karfiol
5 dkg margarin
2 ek liszt
3 dl tej
3 db tojás
3 dl tejföl
5 dkg sajt
zsemlemorzsa
A karfiolt sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
A margarint felolvasztjuk, hozzá a liszt, és addig hagyjuk a tűzön, amíg habzik. Majd levesszük a tűzről, és a tejjel simára keverjük. Visszatenni a tűzre, míg sűrűsödik, majd ismét levesszük, és hozzákeverjük a tejfölbe kevert tojással.
Kivajazott tálba teszünk egy kicsi mártást, rá a karfiolt, rá a mártás.
Tetejére morzsát szórunk, reszelt sajt és kicsi vaj.
Meleg sütőben 15-20 perc.
A sült céklából egy felet lereszeltem és félre tettem. A többi 1,5 céklát botmixerrel pürésítettem és a krémsajttal alaposan kikevertem. Hozzáadtam az olívaolajat, a tormát, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát gyufányi darabokra felvágjuk. A cukrot a mézzel feltesszük főni, ha forrásban van beledobjuk a répát és addig főzzük, míg áttetszően pirosak lesznek a répák (20-30 perc),...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Öblítsd le a lencsét: Alaposan mosd meg a lencsét hideg víz alatt, majd áztasd be 30 percre. 2. Készítsd elő a zöldségeket: Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát, sárgarépát, pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyákat megpucoljuk, közepes hasábokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megszórjuk rozmaringgal, majd sütőben megsütjük. Céklasaláta:...
Elkészítési idő: 30-45 perc Nehézség: Könnyű