1 nagy zeller,
vaj,
liszt,
fűszerek.
- A megpucolt zellert feldarabolva, forró vízben puhára főzzük,
- Kivesszük a vízből, hagyjuk lecsöpögni és kihűlni.
- Ezután felszeleteljük.
- Egy mélytányérba dobjunk pici fehér borsot, szerecsendiót, csipetnyi sót,
5-6 evőkanál lisztet.
- Keverjük össze,
- Forgassuk bele a zeller szeleteket
- Olvasztott vajban/vegánoknak olajban/ süssük rózsaszínre.
Mihez fogyasszuk?
Hétköznapokon bármilyen körethez, főzelékhez, salátához önálló feltét, ünnepeken a vegák hús-kiváltója, vagy a natúr szeletek, mártással készült hal kiegészítője.
Először elkészítjük a joghurtszószt: a felaprított fokhagymát, a sót és a mentát elkeverjük a joghurttal, és 2 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. A sütőt 190 fok...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA karfiolt félig megfőzöm sós vízben. Ha elkészült, alaposan lecsöpögtetem, majd egy edényben villával összetöröm. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt szétszedjük kisebb részekre, majd forró vízben megfőzzük, amíg egészen puha nem lesz. Ha megpuhult, leszűrjük és egy tálba tesszük, adjuk hozzá a fűszereket, a sajtot, a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gyalult tököt megsózzuk, és állni hagyjuk 0,5 órát. Ha kiengedte a levét, akkor kicsavarjuk, és egy tálba tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. 2 dkg zsiradékon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű