1 nagy zeller,
vaj,
liszt,
fűszerek.
- A megpucolt zellert feldarabolva, forró vízben puhára főzzük,
- Kivesszük a vízből, hagyjuk lecsöpögni és kihűlni.
- Ezután felszeleteljük.
- Egy mélytányérba dobjunk pici fehér borsot, szerecsendiót, csipetnyi sót,
5-6 evőkanál lisztet.
- Keverjük össze,
- Forgassuk bele a zeller szeleteket
- Olvasztott vajban/vegánoknak olajban/ süssük rózsaszínre.
Mihez fogyasszuk?
Hétköznapokon bármilyen körethez, főzelékhez, salátához önálló feltét, ünnepeken a vegák hús-kiváltója, vagy a natúr szeletek, mártással készült hal kiegészítője.
A túrót a tejjel együtt odatesszük forrásig főni, nem forraljuk csak jól felmelegítjük. Amikor már látszik a savó, le is vehetjük a tűzről az edényt, majd egy sűrű szitán (tiszta k...
Elkészítési idő:A csicseriborsót egy tálba mérem, és minimum négyszeres vízmennyiséggel felöntöm. Legalább 24 órát hagyom ázni, ha közben elfogyna róla a víz, pótolom. Az olívaolajat egy lábosba...
Elkészítési idő:A kukoricalisztet forró tejjel leforrázzuk. Kevés cukrot, sót, vaníliás cukrot, olvasztott vajat teszünk bele. Jól kikeverjük és papírral bélelt tepsibe öntjük. Lassan átsütjük. Ad...
Elkészítési idő: