1 nagy zeller,
vaj,
liszt,
fűszerek.
- A megpucolt zellert feldarabolva, forró vízben puhára főzzük,
- Kivesszük a vízből, hagyjuk lecsöpögni és kihűlni.
- Ezután felszeleteljük.
- Egy mélytányérba dobjunk pici fehér borsot, szerecsendiót, csipetnyi sót,
5-6 evőkanál lisztet.
- Keverjük össze,
- Forgassuk bele a zeller szeleteket
- Olvasztott vajban/vegánoknak olajban/ süssük rózsaszínre.
Mihez fogyasszuk?
Hétköznapokon bármilyen körethez, főzelékhez, salátához önálló feltét, ünnepeken a vegák hús-kiváltója, vagy a natúr szeletek, mártással készült hal kiegészítője.
1. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. 2. Majd lecsöpögtetjük, és kivajazott tűzálló tálba tesszük a morzsa felét, majd a karfiolt. 3. Felverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA reszelt sajtba keverjük a sót, borsot, zúzott fokhagymát, lisztet, a tojásokat és összegyúrjuk. 20 percre hűtőbe rakjuk, majd nagyobb diónyi golyókat formázunk a masszából, zseml...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA saláta kivételével sorban összedaráljuk a hozzávalókat, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A salátaleveleket megtöltjük 1-2 evőkanálnyi töltelékkel, majd...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tököt hámozzuk meg, vágjuk félbe, a magokat kaparjuk ki belőle, majd gyaluljuk le. A hagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A reszelt tököt és hagymát tegyük egy szűrőbe, majd ny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű