1 kg sárgarépa,
25 dkg kenyér,
15 dkg reszelt sajt,
3 tojás,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál őrölt kömény,
2 csipetnyi őrölt bors,
2 kávéskanál só.
A kisütéshez étolaj.
A répát megtisztítjuk, a negyedét félretesszük, a többit enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
A kenyeret kisebb darabokra vágva késes aprítóba tesszük, és morzsásra dolgozzuk, majd egy nagy tálba öntjük.
A félretett répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a főttel együtt az aprítóban krémesre (de nem egyneműre) dolgozzuk.
A kenyérhez adjuk. Beletesszük a fűszereket, a reszelt fokhagymát, a sajtot és a tojást, majd az egészet összekeverjük, összegyúrjuk.
Tapadásmentes serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, és a répás masszából gyúrt fasírtok mindkét oldalát mérsékelt lángon megsütjük benne, majd papírtörlőre szedjük.
Tálalásnál salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de adhatjuk főzelékfeltétnek is.
Ha a fasírtmassza túl lágy, kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Tehetünk a masszába szezámmagot is.
A kuszkusz egy tálba teszem és másfél szeres forró húslevessel leöntöm. Megkavarom. Ráteszek egy folpackkot és 10 percig hagyom hogy megszívja magát a folyadékkal, ekkor egy villá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 90 °C-ra. A zellert tisztítsuk meg egy erős kefével. Tépjünk le egy kétrétegű széles fólia darabot és helyezzük a zellert a közepére, a gyökér része legyen f...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesFűszersó készítés házilag 1 kilogramm finom só 30 gramm fokhagyma granulátum 1 teáskanál szárított petrezselyem 1 teáskanál oregánó 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál őrölt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A tésztához elmorzsoljuk a sóval elkevert lisztet a vajjal/margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A cipót fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtjük. 2.A...
Elkészítési idő: 45 PERC + PIHEN Nehézség: Könnyű