1 kg sárgarépa,
25 dkg kenyér,
15 dkg reszelt sajt,
3 tojás,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál őrölt kömény,
2 csipetnyi őrölt bors,
2 kávéskanál só.
A kisütéshez étolaj.
A répát megtisztítjuk, a negyedét félretesszük, a többit enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
A kenyeret kisebb darabokra vágva késes aprítóba tesszük, és morzsásra dolgozzuk, majd egy nagy tálba öntjük.
A félretett répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a főttel együtt az aprítóban krémesre (de nem egyneműre) dolgozzuk.
A kenyérhez adjuk. Beletesszük a fűszereket, a reszelt fokhagymát, a sajtot és a tojást, majd az egészet összekeverjük, összegyúrjuk.
Tapadásmentes serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, és a répás masszából gyúrt fasírtok mindkét oldalát mérsékelt lángon megsütjük benne, majd papírtörlőre szedjük.
Tálalásnál salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de adhatjuk főzelékfeltétnek is.
Ha a fasírtmassza túl lágy, kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Tehetünk a masszába szezámmagot is.
A szalonnát zsírjára pirítom,hozzá adom a felszeletelt krumplit. Felengedem vízzel,ha akarom teszek hozzá erőspaprikát,sót. Ha megfőtt a krumpli,rárakom a lebbencset,hogy a víz 1 u...
Elkészítési idő: 2-3 óraKeverjük össze a lisztet, a sütőport, a tojást és a tejet. Ebbe a tésztába keverjük a felkockázott zöldségeket és a fűszereket, majd a citromlevet. Forró, kiolajozott serpenyőbe ka...
Elkészítési idő:A céklát megszurkáljuk és megsütjük kb. 45-55 perc alatt. Lehúzzuk a héját, nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük egy erős turmixgépbe. Rászórjuk a szezámmagot, fokhagymát Majd...
Elkészítési idő: