Családireceptkönyv.hu

Répafasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sárgarépa,
25 dkg kenyér,
15 dkg reszelt sajt,
3 tojás,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál őrölt kömény,
2 csipetnyi őrölt bors,
2 kávéskanál só.
A kisütéshez étolaj.

Elkészítés:


A répát megtisztítjuk, a negyedét félretesszük, a többit enyhén sós vízben félpuhára főzzük.

A kenyeret kisebb darabokra vágva késes aprítóba tesszük, és morzsásra dolgozzuk, majd egy nagy tálba öntjük.

A félretett répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a főttel együtt az aprítóban krémesre (de nem egyneműre) dolgozzuk.

A kenyérhez adjuk. Beletesszük a fűszereket, a reszelt fokhagymát, a sajtot és a tojást, majd az egészet összekeverjük, összegyúrjuk.

Tapadásmentes serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk, és a répás masszából gyúrt fasírtok mindkét oldalát mérsékelt lángon megsütjük benne, majd papírtörlőre szedjük.

Tálalásnál salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de adhatjuk főzelékfeltétnek is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha a fasírtmassza túl lágy, kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Tehetünk a masszába szezámmagot is.

Répafasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtkrémes cukkini
Sajtkrémes cukkini

A cukkinit alaposan megmossuk, az elejét és a végét levágjuk. Hosszában először ketté- majd a feleket még háromfelé vágjuk, majd keresztben közepesen apró kockákra vágjuk. A fel...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ani
Fetás cukkini tócsni
Fetás cukkini tócsni

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát, az összemorzsolt fetasajtot, és annyi lisz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Parmezános rántott cukkini sütőben sütve
Parmezános rántott cukkini sütőben sütve

A megtisztított cukkinit meghámozzuk, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. A magvas részt kivágjuk. A karikákat meghintjük sóval és hagyjuk, hogy levet eresszenek. Addig előkés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk