•1 fej karfiol, apró rózsákra szedve
•1/2 csésze reszelt mozzarella sajt
•1/2 csésze forgácsokra vágott parmezán sajt
•1 tojás
•1/2 evőkanál összenyomott fokhagyma
•1/2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
•1/2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
•1 teáskanál só
•1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
A feltéthez:
¾ csésze reszelt mozzarella sajt
1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
2. A karfiolt háztartási robotgéppel őröld rizs méretű szemcsékké.
3. Egy nagyobb tálban keverd össze a darált karfiolt a reszelt mozzarellával, a parmezánforgáccsal, a tojással, a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, a sóval és a borssal.
4. Az így kapott masszát simítsd a sütőpapírral bélelt tepsibe, kb. fél centi vastagon.
5. Mehet is az előmelegített sütőbe, 10-12 perc után vedd ki. Szórd a félig kész karfiolkenyérre a másik adag mozzarellát. Tedd vissza a sütőbe, és süsd addig, amíg a sajt elolvad, és barnulni kezd. Hagyd hűlni 10 percig, majd vágd vastagabb csíkokra az isteni, szénhidrátmentes kenyérkét!
6. Friss zöldfűszerekkel és parmezánnal tálald, és tegyél mellé pikáns, paradicsomos szószt a mártogatáshoz!
lehet köret a rizs helyett, nassolnivaló falatka, sőt, akár pogácsa, nokedli, sőt, zsemle is
1 A cukkinit mosd meg jó laposan, vágd le a két végét és szeleteld fel hosszában ujjnyi vastag szeletekre. 2. Sózd be mindkét oldalát és tedd félre pihenni. 3. Keverd össze a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk. Addig a többi hozzávalót előkészítjük. Elmorzsoljuk a fetát, felaprítjuk a zöld fűszereket, felverjük a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűCsicseris tofusült: Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Pároljuk puhára a hagymát és a zellerszárat egy kis vízben, vagy kevés olajban. Keverjük össze a hozzávalókat és a masszát ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított répát egy kevéske vízzel, lefedve tedd a sütőbe. Lassú tűzön kezdd el párolni. Várj, míg a répa teljesen megpuhul.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű