12 lap lasagne tészta
» 3 cukkini
» 4 ek olívaolaj
» 50 dkg friss spenót
» 1 gerezd fokhagyma
» 20 dkg mozzarella
» 20 dkg gorgonzola
» 10 dkg vaj
» 10 dkg liszt
» 1 liter tej
» 5 dkg parmezán
» só
» bors
» szerecsendió
» 8 dl alaplé
A cukkiniket ferdén, vékonyra felszeleteljük, egy tepsibe rakjuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk és grill fokozaton 15 percig sütjük a sütőben.
A fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, vigyázva nehogy megégjen. A friss spenótot alaposan átmossuk és beletesszük a fokhagymás olajba. Pár perc alatt összeesik, kicsit átforgatjuk.
Besamel mártást készítünk: vajat olvasztunk, majd ha már habzik, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet. Elkeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet is, állandóan kevergetve, hogy csomómentes legyen. Sózzuk és szerecsendiót reszelünk bele.
Összeállítás
Első réteg: egy merőkanálnyi alaplé, 3 lap lasagne, grillezett cukkini és szeletelt mozzarella.
Második réteg: 3 lap lasagne, egy merőkanálnyi alaplé, fokhagymás spenót és morzsolt gorgonzola.
Harmadik réteg: 3 lap lasegne, két merőkanálnyi alaplé, a besamel mártás harmada és a reszelt parmezán fele.
Meglocsoljuk a maradék alaplével, rárakjuk az utolsó 3 lasagne lapot is és beborítjuk a maradék besamellel.
Megszórjuk a parmezán másik felével és mehet is a sütőbe. 190 fokon 35 percig sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk kissé kihűlni, hogy könnyen szeletelhető legyen.
Nagy adagban, előre elkészíthető hétvégi családi ebéd. Az olasz konyha szerelmeseinek és vegáknak!
A túrót villával áttörjük, és összekeverjük a búzadarával, és a tojásokkal (könnyebb lesz a gombóc, ha most csak a tojás sárgáját keverjük bele, és pihentetés után keverjük bele fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felmelegítjük és a felszeletelt gombát megpároljuk benne, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A tejfölbe keverjük a lisztet, amikor a gomba megpuhult, felöntjük vele és folyama...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséges lasagne első lépéseként elkészítjük a sofrito alapot, ehhez közepes lángon olívaolajat hevítünk egy lábasban, és lepirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, angolzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a finomra vágott hagymát és a gombát, lábasba tesszük. Serpenyőben, olajban megsütjük a felkarikázott vagy kockákra vágott tököt, majd a gombával együtt pároljuk, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű