palacsintánként 1 evőkanál liszt (1 személynek 2-3 at lehet számítani)
1 tojás
1 csésze tej
szódavíz/borvíz
a töltelékhez:
fél kiló gomba
1 kisebb hagyma
paprika, só, bors
reszelt sajt bőven
a palacsintához szükséges anyagokat csomómentesre kavarjuk, sima palacsintákat sütünk belőle
a töltelékhez: kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát
apróra vágjuk a gombát rátesszük az előbbi keverékre, kevés vizet adunk hozzá
puhára főzzük, s megvárjuk míg a víz elpárolog (siettetni lehet ha levesszük a fedőt, vagy kiveszünk a vízből, ha sok)
miután zsírjára sült a gomba, jól megszórjuk sajttal, hogy összeálljon, folytonosan kavarva
ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintát: közepébe tölteléket teszünk két végén behajtjuk és összecsavarjuk
tűzálló edénybe helyezzük, megszórjuk a maradék sajttal, betesszük 15 percre a lerbe
melegen kell fogyasztani, tejfölet is adhatunk hozzá
A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, és nagy-lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk-borsozzuk, hozzákeverjük a tojást, a zúzott fokhagymát, az összemorzsolt fetasajtot, és annyi lisz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA pizza tésztáját a karfiol adja. Miután belesimítottad a tepsibe a tésztádat, ugyanúgy megpakolhatod, mint bármilyen más pizzát. Képünk a gombás-spenótos-paradicsomos változatot m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolfejről leszedegetem a leveleket, a torzsájának fás részét kivágom, majd először félbe, azután nagyjából egycenti vastag szeletekre vágom.A szeletekből nagyobb rózsákra bon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, szárazra töröljük. Egy késsel, amilyen vékonyra csak tudjuk, hosszában felszeleteljük. A baconből a cukkinik szélességével egyenlő csíkokat vágunk. Ráfekte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű