palacsintánként 1 evőkanál liszt (1 személynek 2-3 at lehet számítani)
1 tojás
1 csésze tej
szódavíz/borvíz
a töltelékhez:
fél kiló gomba
1 kisebb hagyma
paprika, só, bors
reszelt sajt bőven
a palacsintához szükséges anyagokat csomómentesre kavarjuk, sima palacsintákat sütünk belőle
a töltelékhez: kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát
apróra vágjuk a gombát rátesszük az előbbi keverékre, kevés vizet adunk hozzá
puhára főzzük, s megvárjuk míg a víz elpárolog (siettetni lehet ha levesszük a fedőt, vagy kiveszünk a vízből, ha sok)
miután zsírjára sült a gomba, jól megszórjuk sajttal, hogy összeálljon, folytonosan kavarva
ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintát: közepébe tölteléket teszünk két végén behajtjuk és összecsavarjuk
tűzálló edénybe helyezzük, megszórjuk a maradék sajttal, betesszük 15 percre a lerbe
melegen kell fogyasztani, tejfölet is adhatunk hozzá
Brokkolit puhára főzzük, majd ha kihűlt apróra vágjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, tepsibe, zsír papírra kanalazzuk kis kupacokat, megformázzuk picit. 180 °C - on 35- 40 pe...
Elkészítési idő:A cukkiniket ferdén, vékonyra felszeleteljük, egy tepsibe rakjuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk és grill fokozaton 15 percig sütjük a sütőben. A fokhagymát olív...
Elkészítési idő: 45 perc1. A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát, sárgarépát és a fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A brokkolirózsákat forrásban lévő, enyhén sós, a fokhagymával és a babérlevelekkel...
Elkészítési idő: 1 óra