12 dkg brokkoli
1 nagy tojás
fél fej vöröshagyma
2 evőkanál cheddar sajt, reszelve (trappista is jó)
3 evőkanál szénhidrát-csökkentett zsemlemorzsa (pl. Mester Morzsa)
1 csomag petrezselyem, finomra vágva
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
Elkészítés: a rózsákra szedett brokkolit lobogó forró vízbe tesszük, és egy percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. Ezután aprítógépben összetörjük, hozzákeverünk egy tojást, az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát, és fűszerezzük sóval, borssal. Alaposan összekeverjük, és legalább egy óra hosszára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, majd a masszából egyforma rudakat készítünk, kb. 2-3 cm vastagságban. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, kevés olajjal megkenjük, beletesszük a rudakat, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ketchuppel, majonézzel, vagy tartármártással fogyasztjuk.
Gita Fekete recept
A céklát vagy vízben megfőzzük, vagy párolóban puhára pároljuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. A fetát villával összenyomjuk, és a joghurttal összekeverjük. A hagymát szin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, icipicit megsózzuk (szerintem el is hagyható, mert a sajt úgyis sós), rászórjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott friss bazsalikomot, végül a lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa cukkinit, sárgarépát, paradicsomot, paprikákat ledaráljuk Egy nagy fazékba tesszük az olajat és megdinszteljük a vöröshagymát majd a fokhagymát beletesszük a ledarált zöldséget...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. Főzzük meg a kölest három-négyszeres vízben az alábbi módon: a vízzel együtt tegyük föl a kölest és hagyjuk, hogy felforrjon a víz. Miután ez megtörtént, főzzük még 5 percig, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű