12 dkg brokkoli
1 nagy tojás
fél fej vöröshagyma
2 evőkanál cheddar sajt, reszelve (trappista is jó)
3 evőkanál szénhidrát-csökkentett zsemlemorzsa (pl. Mester Morzsa)
1 csomag petrezselyem, finomra vágva
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
Elkészítés: a rózsákra szedett brokkolit lobogó forró vízbe tesszük, és egy percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. Ezután aprítógépben összetörjük, hozzákeverünk egy tojást, az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát, és fűszerezzük sóval, borssal. Alaposan összekeverjük, és legalább egy óra hosszára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, majd a masszából egyforma rudakat készítünk, kb. 2-3 cm vastagságban. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, kevés olajjal megkenjük, beletesszük a rudakat, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ketchuppel, majonézzel, vagy tartármártással fogyasztjuk.
Gita Fekete recept
A paprikát és a paradicsomot vágd karikákra. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rakd hozzá a paprikát és a paradicsompüré...
Elkészítési idő: 1 óraNapjainkban a smoothie-k a legnépszerűbb kiegészítői az egészséges táplálkozásnak, könnyen elkészíthetők és tele vannak tápanyagokkal. Eltelítenek és sok egészséges összetevőt tart...
Elkészítési idő:A sajt kockákat bele forgattam a fűszer keverékbe. (Bazsalikom, Kakukkfű, Rozmaring és Oregánó) és ami pirosas az csípős paprikás (ugyan ez a fűszer keverék + erős Pista) Amikor...
Elkészítési idő: