3 közepes gombafej, megtisztítva
fél citrom leve
só
A krémhez:
3 dkg vaj
fél csokor tárkony, finomra aprítva
fél csokor petrezselyem, finomra aprítva
fél csokor metélőhagyma, finomra aprítva
2 főtt tojás, lereszelve
1 piros húsú paprika, kis kockákra vágva
A megtisztított gombafejeket sós citromos vízben leforrázzuk, majd lecsepegtetjük és leszárítjuk A vajat habosra kikeverjük, és a finomra aprított zöld fűszerekkel összedolgozzuk, majd a reszelt tojást beleforgatjuk. A krémet csillagcsöves nyomózsákba tesszük és a gombafejekbe töltjük a masszát. Piros színű paprikakockákkal megszórva és metélőhagymával díszítve tálaljuk.
a hagymát, paprikát, cukkinit, bacont összedaraboljuk, és megpároljuk. A sajtot, lisztet, tejfölt, sót, borsot, petrezselymet összekeverjük. Kivajazunk egy őzgerinc formát, megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséges lasagne első lépéseként elkészítjük a sofrito alapot, ehhez közepes lángon olívaolajat hevítünk egy lábasban, és lepirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, angolzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mosott és hámozott zöldségeket viszonylag nagy darabokra vágjuk. Közvetlenül ezután egy mély tálba helyezzük, és citromlével öntjük, zúzott fokhagymával, sóval és borssal együtt....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt grillen, platnin vagy kemencében megsütjük. Fontos a sütés módja, mert a saláta lényegét a füstös íz adja. Ha puhára sült, a szenes héjat lefejtjük, a húst pedig kis h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű