2,5 dl sovány tej
10 dkg köles
10 dkg sovány joghurt
10 dkg meggy
Ízlés szerint természetes édesítőszer
A megmosott kölest forrásban lévő tejhez adjuk és kb. 30 perc alatt készre főzzük.
A joghurtot összeturmixoljuk a meggyel úgy, hogy maradjanak benne nagyobb meggy darabok, majd az elkészült köleskásához adjuk.
Ízesítjük természetes édesítőszerrel, kis tálkákba adagoljuk, díszítjük egész meggyel és már falatozhatjuk is.
A recept 4 személyre szól, adagonként kb. 158 Kcal.
A vöröshagymát apróra vágom, megfonnyasztom kevés étolajban, sózom, pirospaprikázom, majd a felaprított csiperkegombát rárakom. Vizet nem szoktam aláönteni, mert a gomba levelet er...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 g kolest 3*-os vizben amibe pici sot tettem megfoztem.Hagytam kihülni.1 fej hagymat kokuszzsiron megpiritottam es beleontottem a kihult kolesbe.Tettem bele 6 fej zuzott fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótleveleket kb. 1 perc alatt az olívaolajon megfonnyasztjuk, kicsi sót lehet tenni hozzá. Rátesszük a kenyérre, arra paradicsomszeleteket és sajtot. Így sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: Kb.15 perc Nehézség: KönnyűA lencsét enyhén sós vízben puhára főzzük. a főzővizet leöntjük róla úgy, hogy kb. fél dl visszamaradjon. Villával vagy botmixerrel összetörjük, utóbbi esetben ne pürésítsük teljes...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű