2,5 dl sovány tej
10 dkg köles
10 dkg sovány joghurt
10 dkg meggy
Ízlés szerint természetes édesítőszer
A megmosott kölest forrásban lévő tejhez adjuk és kb. 30 perc alatt készre főzzük.
A joghurtot összeturmixoljuk a meggyel úgy, hogy maradjanak benne nagyobb meggy darabok, majd az elkészült köleskásához adjuk.
Ízesítjük természetes édesítőszerrel, kis tálkákba adagoljuk, díszítjük egész meggyel és már falatozhatjuk is.
A recept 4 személyre szól, adagonként kb. 158 Kcal.
A túróhoz hozzákeverjük a búzadarát, majd a lisztet, az étolajat, a tojást és végül a 2 evőkanál zsemlemorzsát (nagyon fontos, hogy a sorrendet tartsuk be). Hűtőben fél órát pih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 konzerv vöröbabot, vízbe áztatott datolyával és mandulatejjel leturmixoljuk. Hozzáadjuk a zabot, szódabikarbónát, sütőport, kakaópor, mogyivajat, agave szirupot, végül az összeda...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KözepesA tojásokat keményre főzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket és az egész tojást. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMa mi is főztünk, azaz sütöttünk, de képem nincs, mert mire eszembe jutott, felfaltuk: cukkini- és újkrumplikarikák a tepsiben egymásra rakva, vöröshagyma és fokhagyma szeletkékkel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű