4-5 nagy érett paradicsom
2-3 mozzarella sajtgolyó
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 evõ
kanál olívaolaj
bazsalikom
kakukkfû
kevés petrezselyemzöld
só
fehérbors
A paradicsomokat és a mozzarella-golyókat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy kiolajozott tûzálló tálba, tetõcserép-szerûen váltakozva lerakjuk. A hagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágva belekeverjük az olívaolajba, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a fûszereket. Ezzel a keverékkel megkenjük a sajttal lerakott paradicsomszeleteket, és forró sütõben addig sütjük, míg a sajt megolvad. Friss fehér baguette kenyérrel tálaljuk.
A karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük ( figyeljünk, mert a burgonyának több időre van szüksége ). Leszűrjük és krumplitörővel összetö...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: Az almákat meghámozzuk és a sajttal együtt lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukján. Apró kockára vágjuk a maradék sült húst vagy sovány sonkát. A tojássárgát eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a kétféle lisztet, a sót és a sütőport elvegyítjük. A túrót, a tojássárgáját és az olajat kézi habverővel elkeverjük, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk. Összegyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap leöntjük róla a vizet, majd bőséges, tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc múlva leöntjük róla a főző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű