- kb. 1 kg paprika
- 3 nagyobb fej hagyma
- kb. 150 g füstölt szalonna (2 szelet)
- 400 ml paradicsomlé
- 1 szál kolbász
- 2 pár virsli
- só
- bors
- pirospaprika
- édesítőszer ízlés szerint
◾️A szalonnát apró kockákra vágjuk és megsütjük.
◾️Ezután a szalonnapörcöket szedjük ki a lábosból és a visszamaradt zsíron üvegesre dinszteljük a felszeletelt hagymát.
◾️Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, picit összesütjük majd "karamellizáljuk" az édesítőszerrel.
◾️Sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a paradicsomlevet (ha sűrűbb a paradicsomlé, pici vizet adjunk hozzá).
◾️Kb. 30 perc alatt készre pároljuk a zöldségeket.
◾️Végül mehet bele a karikára vágott kolbász és virsli és még 10 percet főzzük.
Friss kenyérrel és a szalonnapörcökkel tálaljuk.
A padlizsánokat megmossuk, és vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A tetejét rácsformában bevagdossuk, és megsózzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a szeleteket...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit apróra lereszeljük. Beleütünk két tojást, ízesítjük sóval, borssal, hozzátesszük a lisztet, a zúzott fokhagymát, másfél dl étolajat. Amennyiben túl sűrű lenne, tejjel k...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesSerpenyőben közepes lángon olajat hevítünk. Megdinszteljük a hagymát, majd a fokhagymát. Ezután hozzáöntjük a vizet és a lencsét és felforraljuk. Forrást követően fedő alatt kis l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást egy nagy tálban felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, simára keverjük, majd a cukkinit, a hagymát a szalonnát, a sajtot és az olajat is hozzáadjuk és jól összedolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz