20 dkg darált mák
10 dkg kókuszreszelék
4 tojás
3 ek kókuszolaj
2 db alma
12 tk xilit
2 tk fahéj
1 dl víz
2 tk sütőpor
A tojásokat szétválasztom, fehérjét xilittel kemény habbá verem, közben a tojássárgáját, darált mákot, kókuszolajat, kókuszreszeléket és a sütőport összekeverem. A két almát nagy lyukú reszelőn lereszelem, kicsit fahéjjal és xilittel ízesítem és hosszákeverem a mákos masszához. Ha kell vízzel hígítom az állagát. A keményre vert tojásfehérjét óvatosan a masszába forgatom. Csatos tortaformában 180 fokon 40-45 percig sütöm, először csak alsó sütéssel, majd az utolsó 15 percben alul-felül míg a teteje aranybarnára nem sül.
Reggelire, uzsonnára, desszertnek is kiválóan alkalmas.
Elkészíteni 10 perc, nagyon egyszerű, de annál finomabb. Omlós, ízletes és mennyei.
Kifőzzük a tésztát. Besózzuk, bepanírozzuk a gombát. Összevágjuk a hozzávalókat és összekeverjük. A maradék gombát megpároljuk, és hozzáadjuk a salátához.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először is gumikesztyűt húzunk, mert a zeller – lévén gyors barnulásra hajlamos zöldség – pillanatok alatt megfesti a bőrünket, és még citromlével is nehezen eltávolítható a nyo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kockára vágott szalonnát zsíron kiolvasztjuk, majd a karikára vágott vöröshagymát rászórjuk és üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk liszttel és a pirospaprikával, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánt egészen vékony csíkokra elvagdossuk, majd elkészítjük a páclét: az olívaolajba beleszórjuk a fűszereket és összekeverjük. Egy kenőtoll segítségével megkenjük a vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű