A tekercs tésztájához:
◾180 g átszitált liszt
◾20 g keményítő
◾4 tk só
◾4 dl víz
A töltelékhez:
◾50 dkg fejeskáposzta
◾40 dkg darált sertéshús
◾1 darab gyömbér
◾1 chilipaprika
◾3 gerezd fokhagyma
◾½ póréhagyma
◾3 ek szójaszósz
◾1 nagy csokor petrezselyem vagy koriander
◾Só, bors
A fejeskáposztát lereszeljük, amit wokban lepirítunk majd félreteszünk. A kitörölt wokban a gyömbért, a chili paprikát, és a fokhagymát is átpörgetjük, majd hozzáadjuk a darált sertéshúst. Fehéredés után mehet bele a póréhagyma, a szójaszósz és az előzőleg lepirított káposzta. A tavaszi tekercs tésztájához a száraz hozzávalókat elkverjük és a vizet két részletben hozzáöntjük. Vékonyan olajozott, közepesen forró serpenyőben, addig sütjük a tésztánk mindkét odalát, amíg a széle el nem válik a serpenyőtől. Miután mindkét oldalát éppenhogy megsütöttük, megtöltjük a darálthúsos raguval, feltekerjük mint a hortobágyi palacsintát és 170 fokos olajban aranyabarnára sütjük.
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A padlizsánok szárát levágjuk, majd hosszában félbevágjuk. Éles késsel rombusz alakban beirdaljuk a húsát, úgy, hogy a padlizsán “kerete” ép ma...
Elkészítési idő: 1 óraA padlizsánokat a sütőben megsütjük, majd 15-20 percre konyharuhával letakarva pihentetjük, majd kettévágjuk, és a belsejét kikaparjuk. 2. A hagymát finomra vágjuk és az olajon...
Elkészítési idő:A tejet a margarinnal összemelegítjük. A lisztbe morzsoljuk az élesztőt (nem kell futtatni, csak morzsold bele!), adjuk hozzá a többi összetevőt is (a sonkát kivéve),...
Elkészítési idő: