15 dkg zabpehely, 10 dkg puffasztott amarantmag (lehet más puffasztott gabona is),
10 dkg datolya, kimagozva, pürésítve, 10 dkg aszalt banán, apró kockára vágva (fele lehet aszalt mangó, papaya is), 3 evőkanál méz, 12 dkg pirított mandula, 2 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj
2 tojás, 3 evőkanál pirított szezámmag, 1 narancs reszelt héja, 1 teáskanál őrölt fahéj,
4 ek aranymazsola
Az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd kibélelt tepsibe öntjük. Egyenletesen eloszlatjuk, és előmelegített 200 °C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl és utána szeleteljük. A masszát szeletekre formázhatjuk sütés előtt is.
Vágjuk a hagymát kockára. Pirítsuk olajon sóval, amíg fonnyadni nem kezd. Mehet rá a fokhagyma, a chili, a fajéj és a csoki. Kis lángon melegítsük, nehogy leégjen. Öntsük rá a konz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA keményítő kivételével a hozzávalókat felteszem főni 2,5-3 liternyi vízben. Amikor megpuhult a lencse (a többi hozzávaló addigra már biztos, hogy puha) 1 merőkanálnyi lencsét, az...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézA cukkinit meghámozzuk,és a belsejét kikanalazzuk.Sót,vegetát,fokhagymaport szórunk rá és kicsit állni hagyjuk.Lecsót készítünk,mikor kész 1 doboz konzerv gombát teszünk hozzá és m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször is a padlizsánokat meggrillezzük olaj nélkül, jó forró grillen. Végre lesz mire használni az otthoni asztali grillezőt, amit annyira elhanyagoltam eddig... A tanfolyamban...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes