25 dkg színes tészta, 1 ek zsiradék (én egészséges kókuszzsírt használtam), 30-40 dkg champignon gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, cayenne bors, 2 dl sűrű tejföl, 1 ek kukoricaliszt (v. sima liszt), 1 csokor petrezselyem
Tegyünk fel kb. két és fél liter vizet forrni.
Amikor elkezd forrni, tegyük bele a tésztát, majd a csomagoláson jelzett módon főzzük roppanósra.
Közben készítsük el a gombás ragut.
A gombafejeket tisztítsuk meg. Tegyünk félre két szép fejet, a többit vágjuk a megtisztított gombaszárakkal együtt kis kockákra.
A zsiradékon dinszteljünk meg a kockára vágott vöröshagymát, majd szedjük rá a gombákat, és süssük őket meg (addig, amíg levet nem ereszt, majd a levet el nem fövi).
Reszeljük rá a fokhagymát, sózzuk, cayenne borssal ízesítsük.
A tejfölt keverjük ki a kukoricaliszttel (sima liszt is lehet), majd habarjuk be vele a gombás ragut.
Az apróra vágott petrezselymet szórjuk a mártásba.
A két gombafejet szeleteljük fel vékonyan.
Majd pici zsiradékon pirítsuk meg a gombaszeleteket.
A tésztát keverjük a gombás raguba.
Az ételt a pirított gombaszeletekkel díszítsük.
A krumplit reszeljük le sajtreszelőn (a kisebb lyukún) a kefírekbe, így nem barnul meg egyáltalán. Adjuk hozzá a lisztet, a massza állaga inkább híg! Fűszerezzük sóval, borssal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét jó alaposan átmossuk, majd föltesszük főni a babérlevelekkel és sóval. Mikor megpuhul (elég neki 30 perc), leszűrjük és egy nagyobb tálba tesszük. Villával csak úgy ruszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 2. Összegyúrjuk vajjal, sóval és liszttel. Teflon sütőben olaj nélkül kisütjük, végül megkenjük a lángosokat olajjal
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű