25 dkg színes tészta, 1 ek zsiradék (én egészséges kókuszzsírt használtam), 30-40 dkg champignon gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, cayenne bors, 2 dl sűrű tejföl, 1 ek kukoricaliszt (v. sima liszt), 1 csokor petrezselyem
Tegyünk fel kb. két és fél liter vizet forrni.
Amikor elkezd forrni, tegyük bele a tésztát, majd a csomagoláson jelzett módon főzzük roppanósra.
Közben készítsük el a gombás ragut.
A gombafejeket tisztítsuk meg. Tegyünk félre két szép fejet, a többit vágjuk a megtisztított gombaszárakkal együtt kis kockákra.
A zsiradékon dinszteljünk meg a kockára vágott vöröshagymát, majd szedjük rá a gombákat, és süssük őket meg (addig, amíg levet nem ereszt, majd a levet el nem fövi).
Reszeljük rá a fokhagymát, sózzuk, cayenne borssal ízesítsük.
A tejfölt keverjük ki a kukoricaliszttel (sima liszt is lehet), majd habarjuk be vele a gombás ragut.
Az apróra vágott petrezselymet szórjuk a mártásba.
A két gombafejet szeleteljük fel vékonyan.
Majd pici zsiradékon pirítsuk meg a gombaszeleteket.
A tésztát keverjük a gombás raguba.
Az ételt a pirított gombaszeletekkel díszítsük.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Egy kis lábasban összemelegítjük a mézet és az olajat, úgy, hogy teljesen folyékony állagú legyen. Összekeverjük a zabpehellyel, hogy a mézes olaj...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűKevés olajon dinszteljük meg a hagymát, utána a paprikát. Adjuk hozzá a padlizsánt és cukkinit. A végén keverjük hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval, borssal, bazsalikommal és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehézmajd kikentem zsirral egy torta format, es 200 fokon addig sutottem ameddig osszealt, majd ovatosan, leszedtem rola, megtoltottem es feltekertem .barmivel toltheto ebben sut zold...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű