Családireceptkönyv.hu

Kilófaló lengyel tojás


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 adag:

3 keményre főtt tojás
1 közepes fej hagyma
1-2 ek. light majonéz, nagyon pici mustár
só, bors, pici pirospaprika

Elkészítés:


1.
A majonézt kikeverem a sóval, borssal,
pirospaprikával, tényleg mindből csak az „íze
kedvéért” kell egy kevés, ne legyen se csípős, se túl
paprikás. Hozzáadom a finomra vágott hagymát: én
aprítógépben szoktam forgatni egyet rajta: teljesen
pépes ne legyen,
mert szétfolyik az egész és ízre sem
finom.
2.
A főtt tojásokat egész apróra kell vágni: ezt én 20 mp
alatt úgy oldom meg, hogy a tojásszeletelőbe teszem a
tojásokat, és egyszer keresztben, egyszer hosszában
vágom őket, azaz két mozdulattal fel vannak kockázva.
3.
Összekeverem a hagymás majonézt a tojással és kész!
Nem ártana egy kis hűtés neki, de ki bírja azt kivárni?

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Rizses padlizsánsaláta
Rizses padlizsánsaláta

1) A rizst hagyományos módon megfőzzük (kétszeres vízmennyiségben). 2) A padlizsánt centis vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat egyenként hat cikkelybe. Összekeverjük egy t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Falafel-tócsni
Falafel-tócsni

A csicseriborsót lecsepegtetjük, és egy keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a tojást, a joghurtot és a fűszereket, majd az egészet egy krumplinyomóval pürésítjük. Nem kell, hogy te...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagymakarika
Francia hagymakarika

A hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel. Szedd szét a karikákat. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. Keve...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
parmezános amaránt pogácsa
parmezános amaránt pogácsa

Forraljátok fel a 2 csésze vizet, és állandó keverés mellett adjátok hozzá az amarántot. Alacsony hőmérsékleten újra forraljátok fel és gyakori kevergetés mellett, lefedve 20-25 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk