1 adag:
3 keményre főtt tojás
1 közepes fej hagyma
1-2 ek. light majonéz, nagyon pici mustár
só, bors, pici pirospaprika
1.
A majonézt kikeverem a sóval, borssal,
pirospaprikával, tényleg mindből csak az „íze
kedvéért” kell egy kevés, ne legyen se csípős, se túl
paprikás. Hozzáadom a finomra vágott hagymát: én
aprítógépben szoktam forgatni egyet rajta: teljesen
pépes ne legyen,
mert szétfolyik az egész és ízre sem
finom.
2.
A főtt tojásokat egész apróra kell vágni: ezt én 20 mp
alatt úgy oldom meg, hogy a tojásszeletelőbe teszem a
tojásokat, és egyszer keresztben, egyszer hosszában
vágom őket, azaz két mozdulattal fel vannak kockázva.
3.
Összekeverem a hagymás majonézt a tojással és kész!
Nem ártana egy kis hűtés neki, de ki bírja azt kivárni?
A tészta alapanyagait összekeverjük,és egy téglalap alakú,de kör alakú is jó... palacsintasütőbe kisütjük ,több lapban.Kétszer olyan vastagra,mint egy palacsinta. Vöröshagymát fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy datolyát és mazsolát (vagy áfonyát) vízbe áztatjuk, majd a vízzel együtt leturmixoljuk. Beletesszük a mogyivajat, kakaóport és zabot. Végül golyókat formázunk a masszából.
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűEgyszerű, bár kicsit időigényes! Levélre szedve a kelkáposztát, a kemény részt kívágni, picit főzni, víztől leszáritani, ömlesztett sajttal tölteni, panirozni, és lehet sütni!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: a rózsákra szedett brokkolit lobogó forró vízbe tesszük, és egy percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. Ezután aprítógépben összetörjük, hozzáke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű