3 db nagyobb burgonya
1 marék finomliszt
3 db tojás
1 doboz natúr Medve kockasajt
A sütéshez:
olaj
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét.
Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük (összetörjük).
A felforrósított olajba kanalanként bele szaggatjuk és amikor aranysárga a talpa villával megfordítjuk.
Amikor kész,hőálló tálra szedjük és a krumplis “figurák” tetejére egy-egy szelet Medve sajtot teszünk.
“200 fokra melegített sütőbe tesszük,a sajt kb. 5 perc alatt ráolvad.
Meghámozzuk a burgonyát, és megpucoljuk a brokkolit. A burgonyát puhára főzzük, és összetörjük, majd elkeverjük a vajjal és a tejjel, végül sózzuk, borsozzuk. A brokkolit félig puh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot felszeleteljük 3 cm széles szeletekre. A tojásba só helyett pici ételízesítőt teszünk, jól felverjük. A felszeletelt trappista sajtot először a tejbe mártjuk, így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy fazékban tegyünk del vizet forrni. Amíg melegszik, a por állagú hozzávalókat alaposan elvegyítjük egy tálban, majd hozzáadjuk a 3dl vizet. Meglepően gyorsan fog összeálln...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont felszeleteljük és egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket is. Pár percig pirítjuk, nem kell teljesen átsüljenek. Közben a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű