menu

Családireceptkönyv.hu

Királyné sajtos-tojásos burgonyája


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db nagyobb burgonya
1 marék finomliszt
3 db tojás
1 doboz natúr Medve kockasajt

A sütéshez:
olaj

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét.
Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük (összetörjük).
A felforrósított olajba kanalanként bele szaggatjuk és amikor aranysárga a talpa villával megfordítjuk.
Amikor kész,hőálló tálra szedjük és a krumplis “figurák” tetejére egy-egy szelet Medve sajtot teszünk.
“200 fokra melegített sütőbe tesszük,a sajt kb. 5 perc alatt ráolvad.

Királyné sajtos-tojásos burgonyája

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenótos melegszendvics *
Spenótos melegszendvics *

A spenótleveleket kb. 1 perc alatt az olívaolajon megfonnyasztjuk, kicsi sót lehet tenni hozzá. Rátesszük a kenyérre, arra paradicsomszeleteket és sajtot. Így sütőben megsütjük.

Elkészítési idő: Kb.15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsó-Shakshuka aubergine közel-keleti sárgaborsó
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Lecsó-Shakshuka aubergine közel-keleti sárgaborsó

Először is minden zöldséget előveszek, hogy ezzel már ne kelljen közben bajlódni, és magam mellé készítek egy nejlonszatyrot a konyhapultra, hogy azonnal pakolhassam is bele a főzé...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
cukkini ­vekni
cukkini ­vekni

Így készítsd: A cukkinit nagylyukú reszelőn reszeld le és sózd be. A finomra vágott hagymát dinszteld meg egy kis olajon. A tojásokat keverd ki az olajjal, add hozzá a sütőport...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Grillezett cukkini és padlizsán
Grillezett cukkini és padlizsán

Grillezéshez válasszunk kemény húsú, feszes héjú, csillogóan sötét (klasszikusan padlizsánlila), érett darabokat, melyeknek csumája zöld, magjai nem lehetnek kemények, és feketék....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk