Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa0.5 dl olivaolaj0.5 teáskanál bors3 gerezd fokhagyma5 szál petrezselyem1 teáskanál só
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.
Tedd előmelegített sütőbe, fedd le fóliával, és 200 fokon süsd meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz. Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is leveheted róla. Ha szükséges, önts alá kevés vizet vagy zsiradékot. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
A joghurtos-fűszeres marináddal , ecsetet használva, egyenletesen vonjuk be a karfiol felületét. A maradék marinádot tegyük félre, tároljuk hűtőben: a következő 2-3 napban húsok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGolyók: 1. A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. 2. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekever...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA karfiolfejről leszedegetem a leveleket, a torzsájának fás részét kivágom, majd először félbe, azután nagyjából egycenti vastag szeletekre vágom.A szeletekből nagyobb rózsákra bon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű