Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa0.5 dl olivaolaj0.5 teáskanál bors3 gerezd fokhagyma5 szál petrezselyem1 teáskanál só
A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg. Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé. Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.
Tedd előmelegített sütőbe, fedd le fóliával, és 200 fokon süsd meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz. Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is leveheted róla. Ha szükséges, önts alá kevés vizet vagy zsiradékot. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel.
Az olívaolajon a finomra aprított vöröshagymát jól megfonnyasztjuk. A paradicsomok héjától megszabadulunk, majd apró kockára vágjuk, és levével, magjaival a hagymánkhoz adjuk. Sóz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. A padlizsánokat megmostam, levágtam a két végét és felkockáztam, besózva félre tettem. 2. Megmostam, meghámoztam és felaprítottam a répát, hagymát. 3. A padlizsánkockákat leöb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk, x alakban bevágjuk a tetejüket, majd leforrázzuk. Lehúzzuk a héjukat, és a csumáját kivágva feldaraboljuk. A hagymákat finomra vágjuk. A rizst...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesaztán kacsazsírban kis evőkanálnyi halmokban kisütni. Ebből az adagből ennyi lesz amit látsz a fotón. Bundáskenyérhez ugyan semmi köze, de valahogy mégis hasonlít az íze rá. smil...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű