1 kg burgonya főve, pürésítve
4 tojás
1 dl tej
3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
só, bors
1 maréknyi zöldborsó,
1 vöröshagyma felaprítva ,
színes paprikák - felaprítva,
sárgarépa megtisztítva, felkockázva
1 marék csemegekukorica
1 cukkini felkockázva
3 paradicsom szeletelve
20 dkg trappista sajt
2 evőkanál olaj
zsemlemorzsa
A hagymát megpirítjuk, majd a zöldségeket rajta megpároljuk.(kivéve a paradicsomot). A burgonyapürét elkeverjük a tojásokkal, a fűszerekkel, a liszttel, a tejjel- és a megpárolt zöldségekkel. Zsemlemorzsával megszórt formába öntjük, a paradicsomkarikákkal megterítjük, rászórjuk a reszelt sajtot - és sütőben pirosra sütjük.
Első lépés: Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra, és egy hőálló tepsit vajazzunk ki. A fokhagymát szeleteljük fel, és dörzsöljük be vele a vajas tepsi alját. Második lépés: Te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHevítsük fel az olívaolajat. A felkockázott hagymát öntsük bele. Soknak fog tűnni, de hidd el, így lesz jó! Ha már kellemesen megpirult, adjuk hozzá a felaprított fokhagymákat is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGolyók: 1. A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. 2. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekever...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1) A rizst hagyományos módon megfőzzük (kétszeres vízmennyiségben). 2) A padlizsánt centis vastag karikákra vágjuk, majd a karikákat egyenként hat cikkelybe. Összekeverjük egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű