Elmondok most egy menüt, amit egy átlagos kertből is ki lehet állítani. Tehát!
Leves
Paradicsomleves: nem ovális alakú, kemény húsú fajtákból, hanem a hagyományosakból, amelyek jobb ízűek. Az ínyencek apróra metélt bazsalikommal tehetik egyedivé a paradicsomlevest.
Főétel
Rakott padlizsán, nem csak diétázóknak és hízásra hajlamosaknak.
Köret: sült cékla és párolt sárgarépapüré. Ez egyike a legtöbb A-vitamint tartalmazó zöldségeknek. Fogyasszunk hozzá a kertben termett és házilag erjesztett kovászos uborkát. Kovászoláshoz a fiatal, közepes nagyságú, nem magvas, ún. fürtös uborkafajtákat érdemes vetni.
Sütemény
Almás pite, esetleg almás zsemle. Kifejezetten erre a célra termelték régen a Nyári fontos almát, nem azért, mert fontos volt a termelése, hanem azért, mert a gyümölcsök átlagos súlya egy font volt. Most is célszerű volna ültetni, mert nagyon ellenálló, permetezésre alig szorul rá!
Gyümölcs
Ebből bőséges lehet a választék: alma, körte, szilva, kopaszbarack.
Fröccs vagy kávé
A jó ebédhez jól esik egy friss fröccs, lehetőleg ugyancsak saját termésű szőlőből. A kávé nálunk – az éghajlatváltozás ellenére – nem terem meg, de kielégítően jó, koffeinmentes kávét lehet főzni a spárga piros bogyójából kifejtett, pörkölt magból is vagy a mezei katáng gyökeréből.
1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára. 2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára. 3. Simítsd folpackkal bélelt formába a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. 2. A cukkinit szűrőbe tesszük, sózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, majd az összevágott újhag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A reszelt sajtot összekeverjük a liszttel, a tojással, az apróra vágott petrezselyemzölddel, a szerecsendióval, a sóval és a lereszelt fokhagymával. Puha, de nem folyó...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűHázi mértékegységek súlya.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű