Családireceptkönyv.hu

Zöldséges lasagne


Írta:

Elk. idő: 1.5 ora
Adag: 6 kocka
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A raguhoz

2 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 csipet só
2 csipet fehérbors (őrölt)
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
2 db cukkini
2 db padlizsán (nyers)
100 g zellergumó (nyers)
1 evőkanál oregánó (morzsolt)
2 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
500 g paszírozott paradicsom (passata)
2 evőkanál sűrített paradicsom
200 ml víz


A rétegezéshez

18 db tészta - lasagne (száraz)

A besamel mártáshoz

30 g vaj
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
300 ml 1,5%-os tej
1 csapott mokkáskanál só
2 csipet fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)

A tetejére

150 g trappista sajt (reszelt)

Elkészítés:


- A kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit megsózzuk, megszórjuk borssal.

- A cukkini és a padlizsán végeit levágjuk, a sárgarépát és a zellert megpucoljuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a zöldségeket. Én robotgépet használtam, mert úgy sokkal gyorsabb.

- A felaprított zöldségeket rátesszük a hagymára, majd pár percig pirítjuk. Ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel és oregánóval.

- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a passzírozott paradicsomot. Alaposan összekeverjük, felöntjük vízzel, majd készre főzzük.

- A besamel mártáshoz felhevítjük a vajat, majd egy habverő segítségével belekeverjük a lisztet. Felöntjük forró tejjel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Alacsony lángon pár perc alatt készre főzzük.

- Egy tepsibe kanalazunk az elkészült zöldséges raguból, majd befedjük tésztával. Rákanalazunk egy újabb réteg ragut, majd megint tészta következik. Így járunk el, amíg tartanak az alapanyagok. Nálam a tepsi mérete: 26x21 cm és 6 cm magas.

- A tetejére tészta kerüljön, amin elsimítjuk a besamel mártást és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített 180 C fokos sütőben készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


En kifelejtettem belole a zellert, de fel sem tunt, amig ujra nem olvastam a receptet. :D :D Es a tetejere ragu kerult (mar eleg keves volt) egy reteg tesztara, majd arra a besamel es a reszelt sajt.

Zöldséges lasagne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
A cukkinit megkente fokhagymás tejföllel, paradicsom
A cukkinit megkente fokhagymás tejföllel, paradicsom

A cukkini és a többi hozzávaló mennyisége attól függ, hogy mekkora adagot szeretnél készíteni. A cukkinit mosd meg és vágd vastagabb karikákra, tedd a tepsibe és sózd meg. A tejföl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőben sült sajtos padlizsán
Sütőben sült sajtos padlizsán

A padlizsánokat megmossuk, és vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A tetejét rácsformában bevagdossuk, és megsózzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a szeleteket...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers vegán salátába töltött zöldségfasírt
Nyers vegán salátába töltött zöldségfasírt

A saláta kivételével sorban összedaráljuk a hozzávalókat, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A salátaleveleket megtöltjük 1-2 evőkanálnyi töltelékkel, majd...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagyományos túrógombóc
Hagyományos túrógombóc

Az áttört túrót jól összekeverjük a tojásokkal, búzadarával meg a sóval, és legalább fél napig hűtőben/ hűvösebb spájzban állni hagyjuk, hogy a dara megszívja magát. Aztán egy faz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk