A raguhoz
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 csipet só
2 csipet fehérbors (őrölt)
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
2 db cukkini
2 db padlizsán (nyers)
100 g zellergumó (nyers)
1 evőkanál oregánó (morzsolt)
2 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
500 g paszírozott paradicsom (passata)
2 evőkanál sűrített paradicsom
200 ml víz
A rétegezéshez
18 db tészta - lasagne (száraz)
A besamel mártáshoz
30 g vaj
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
300 ml 1,5%-os tej
1 csapott mokkáskanál só
2 csipet fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
A tetejére
150 g trappista sajt (reszelt)
- A kockára vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olajon. Picit megsózzuk, megszórjuk borssal.
- A cukkini és a padlizsán végeit levágjuk, a sárgarépát és a zellert megpucoljuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a zöldségeket. Én robotgépet használtam, mert úgy sokkal gyorsabb.
- A felaprított zöldségeket rátesszük a hagymára, majd pár percig pirítjuk. Ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel és oregánóval.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a passzírozott paradicsomot. Alaposan összekeverjük, felöntjük vízzel, majd készre főzzük.
- A besamel mártáshoz felhevítjük a vajat, majd egy habverő segítségével belekeverjük a lisztet. Felöntjük forró tejjel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval. Alacsony lángon pár perc alatt készre főzzük.
- Egy tepsibe kanalazunk az elkészült zöldséges raguból, majd befedjük tésztával. Rákanalazunk egy újabb réteg ragut, majd megint tészta következik. Így járunk el, amíg tartanak az alapanyagok. Nálam a tepsi mérete: 26x21 cm és 6 cm magas.
- A tetejére tészta kerüljön, amin elsimítjuk a besamel mártást és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített 180 C fokos sütőben készre sütjük.
En kifelejtettem belole a zellert, de fel sem tunt, amig ujra nem olvastam a receptet. :D :D Es a tetejere ragu kerult (mar eleg keves volt) egy reteg tesztara, majd arra a besamel es a reszelt sajt.
6 db zöldpaprikát kicsumázunk, kalapját levágjuk és 2’-ig főzzük forró vízben. Lecsöpögtetjük szitán, majd 1,5 csésze főtt rizst, 1,5 csésze reszelt sajtot, 1 ek apróra vágott vör...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk álln...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűÍGY KÉSZÍTJÜK EL 1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Szórd a keverőtálba a lisztet, sütőport, főszereket, és kutyuld össze őket. 2. Forrósíts olajat a (jó kis) serpenyőbe, és erő...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra 2. A karfiolt szedd szét nagyon apró rózsákra 3. Az olívaolajat és a fokhagymasót keverd össze egy öblös tálban, borítsd bele a karfiolrózsák...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű