– 4 hámozott krumpli (Főzd elő, amíg el nem kezd megpuhulni!)
– Sajt ízlés szerint (Trappista)
– 1 felvert tojás
– 2 evőkanál tejpor
– 1/3 csésze liszt
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál cukor
– 1/8 teáskanál bors
– 1 teáskanál vaj
– olaj a sütéshez
Reszeljük le az előfőzött krumplit és a sajtot, keverjük össze a felvert tojással, majd a száraz hozzávalókkal, a végén pedig adjuk hozzá a vajat, és alaposan kavarjuk össze. Az így kapott masszát nyújtsuk ki sütőpapírok között, majd tegyük a fagyasztóba, hogy megkeményedjen. Ezt követően forró olajban süssük ki! Fokhagymás mártással tálaljuk!
A gyalult tököt megsózzuk, és állni hagyjuk 0,5 órát. Ha kiengedte a levét, akkor kicsavarjuk, és egy tálba tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. 2 dkg zsiradékon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsolom 200 fokra. A paradicsomokat kb. fél cm-es szeletekre vágom. Egy tepsibe sütőpapírt helyezek, belerakom a paradicsomokat. A fokhagymát megtöröm, a pépet elkenem...
Elkészítési idő: 10 perc+sütés Nehézség: Könnyű- A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. - Hozzákeverünk 4 evőkanál tejfölt, 2db nyers tojást és annyi lisztet, hogy laza galuskatészta állaga l...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűMindent összekeverünk, de a zsemlemorzsának csak a fele kell. Kis golyókat gyúrunk belőle, majd óvatosan kilapítva megforgatom a maradék zsemlemorzsában és olajban kisütöm. A zseml...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes